Υπολογισμός
\frac{s\left(4-3t-5s\right)}{25s^{2}-9t^{2}}
Παράγοντας
\frac{s\left(4-3t-5s\right)}{25s^{2}-9t^{2}}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{4s}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)}-\frac{s}{5s-3t}
Παραγοντοποιήστε με το 25s^{2}-9t^{2}.
\frac{4s}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)}-\frac{s\left(5s+3t\right)}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)}
Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε παραστάσεις, αναπτύξτε τις ώστε οι παρονομαστές τους να είναι ίδιοι. Το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο των \left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right) και 5s-3t είναι \left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right). Πολλαπλασιάστε το \frac{s}{5s-3t} επί \frac{5s+3t}{5s+3t}.
\frac{4s-s\left(5s+3t\right)}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)}
Από τη στιγμή που οι αριθμοί \frac{4s}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)} και \frac{s\left(5s+3t\right)}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)} έχουν τον ίδιο παρονομαστή, μπορείτε να τους αφαιρέσετε αφαιρώντας τους αριθμητές τους.
\frac{4s-5s^{2}-3st}{\left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right)}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 4s-s\left(5s+3t\right).
\frac{4s-5s^{2}-3st}{25s^{2}-9t^{2}}
Αναπτύξτε το \left(5s-3t\right)\left(5s+3t\right).
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}