Υπολογισμός
\text{Indeterminate}
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{2}{\left(3+\sqrt{-5}\right)\times 3}
Έκφραση του \frac{\frac{2}{3+\sqrt{-5}}}{3} ως ενιαίου κλάσματος.
\frac{2}{9+3\sqrt{-5}}
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το 3+\sqrt{-5} με το 3.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{\left(9+3\sqrt{-5}\right)\left(9-3\sqrt{-5}\right)}
Ρητοποιήστε τον παρονομαστή \frac{2}{9+3\sqrt{-5}} πολλαπλασιάζοντας τον αριθμητή και τον παρονομαστή με 9-3\sqrt{-5}.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{9^{2}-\left(3\sqrt{-5}\right)^{2}}
Υπολογίστε \left(9+3\sqrt{-5}\right)\left(9-3\sqrt{-5}\right). Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να μετατραπεί σε διαφορά τετραγώνων χρησιμοποιώντας τον κανόνα: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{81-\left(3\sqrt{-5}\right)^{2}}
Υπολογίστε το 9στη δύναμη του 2 και λάβετε 81.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{81-3^{2}\left(\sqrt{-5}\right)^{2}}
Αναπτύξτε το \left(3\sqrt{-5}\right)^{2}.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{81-9\left(\sqrt{-5}\right)^{2}}
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του 2 και λάβετε 9.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{81-9\left(-5\right)}
Υπολογίστε το \sqrt{-5}στη δύναμη του 2 και λάβετε -5.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{81-\left(-45\right)}
Πολλαπλασιάστε 9 και -5 για να λάβετε -45.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{81+45}
Πολλαπλασιάστε -1 και -45 για να λάβετε 45.
\frac{2\left(9-3\sqrt{-5}\right)}{126}
Προσθέστε 81 και 45 για να λάβετε 126.
\frac{1}{63}\left(9-3\sqrt{-5}\right)
Διαιρέστε το 2\left(9-3\sqrt{-5}\right) με το 126 για να λάβετε \frac{1}{63}\left(9-3\sqrt{-5}\right).
\frac{1}{63}\times 9+\frac{1}{63}\left(-3\right)\sqrt{-5}
Χρησιμοποιήστε την επιμεριστική ιδιότητα για να πολλαπλασιάσετε το \frac{1}{63} με το 9-3\sqrt{-5}.
\frac{9}{63}+\frac{1}{63}\left(-3\right)\sqrt{-5}
Πολλαπλασιάστε \frac{1}{63} και 9 για να λάβετε \frac{9}{63}.
\frac{1}{7}+\frac{1}{63}\left(-3\right)\sqrt{-5}
Μειώστε το κλάσμα \frac{9}{63} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 9.
\frac{1}{7}+\frac{-3}{63}\sqrt{-5}
Πολλαπλασιάστε \frac{1}{63} και -3 για να λάβετε \frac{-3}{63}.
\frac{1}{7}-\frac{1}{21}\sqrt{-5}
Μειώστε το κλάσμα \frac{-3}{63} σε χαμηλότερους όρους με την εξαγωγή και την ακύρωση του 3.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}