Υπολογισμός
10-11i
Πραγματικό τμήμα
10
Κοινοποίηση
Αντιγράφηκε στο πρόχειρο
\frac{5\times 7+5\times \left(-6i\right)+7i-6i^{2}}{3+i}
Πολλαπλασιάστε τους μιγαδικούς αριθμούς 5+i και 7-6i όπως πολλαπλασιάζετε τα διώνυμα.
\frac{5\times 7+5\times \left(-6i\right)+7i-6\left(-1\right)}{3+i}
Εξ ορισμού, το i^{2} είναι -1.
\frac{35-30i+7i+6}{3+i}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 5\times 7+5\times \left(-6i\right)+7i-6\left(-1\right).
\frac{35+6+\left(-30+7\right)i}{3+i}
Συνδυάστε τα πραγματικά και τα φανταστικά μέρη: 35-30i+7i+6.
\frac{41-23i}{3+i}
Κάντε τις προσθέσεις στο 35+6+\left(-30+7\right)i.
\frac{\left(41-23i\right)\left(3-i\right)}{\left(3+i\right)\left(3-i\right)}
Πολλαπλασιάστε τόσο τον αριθμητή όσο και τον παρονομαστή με τον μιγαδικό συζυγή του παρονομαστή, 3-i.
\frac{\left(41-23i\right)\left(3-i\right)}{3^{2}-i^{2}}
Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να μετατραπεί σε διαφορά τετραγώνων χρησιμοποιώντας τον κανόνα: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
\frac{\left(41-23i\right)\left(3-i\right)}{10}
Εξ ορισμού, το i^{2} είναι -1. Υπολογίστε τον παρονομαστή.
\frac{41\times 3+41\left(-i\right)-23i\times 3-23\left(-1\right)i^{2}}{10}
Πολλαπλασιάστε τους μιγαδικούς αριθμούς 41-23i και 3-i όπως πολλαπλασιάζετε τα διώνυμα.
\frac{41\times 3+41\left(-i\right)-23i\times 3-23\left(-1\right)\left(-1\right)}{10}
Εξ ορισμού, το i^{2} είναι -1.
\frac{123-41i-69i-23}{10}
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 41\times 3+41\left(-i\right)-23i\times 3-23\left(-1\right)\left(-1\right).
\frac{123-23+\left(-41-69\right)i}{10}
Συνδυάστε τα πραγματικά και τα φανταστικά μέρη: 123-41i-69i-23.
\frac{100-110i}{10}
Κάντε τις προσθέσεις στο 123-23+\left(-41-69\right)i.
10-11i
Διαιρέστε το 100-110i με το 10 για να λάβετε 10-11i.
Re(\frac{5\times 7+5\times \left(-6i\right)+7i-6i^{2}}{3+i})
Πολλαπλασιάστε τους μιγαδικούς αριθμούς 5+i και 7-6i όπως πολλαπλασιάζετε τα διώνυμα.
Re(\frac{5\times 7+5\times \left(-6i\right)+7i-6\left(-1\right)}{3+i})
Εξ ορισμού, το i^{2} είναι -1.
Re(\frac{35-30i+7i+6}{3+i})
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 5\times 7+5\times \left(-6i\right)+7i-6\left(-1\right).
Re(\frac{35+6+\left(-30+7\right)i}{3+i})
Συνδυάστε τα πραγματικά και τα φανταστικά μέρη: 35-30i+7i+6.
Re(\frac{41-23i}{3+i})
Κάντε τις προσθέσεις στο 35+6+\left(-30+7\right)i.
Re(\frac{\left(41-23i\right)\left(3-i\right)}{\left(3+i\right)\left(3-i\right)})
Πολλαπλασιάστε τον αριθμητή και τον παρονομαστή του \frac{41-23i}{3+i} με τον μιγαδικό συζυγή του παρονομαστή 3-i.
Re(\frac{\left(41-23i\right)\left(3-i\right)}{3^{2}-i^{2}})
Ο πολλαπλασιασμός μπορεί να μετατραπεί σε διαφορά τετραγώνων χρησιμοποιώντας τον κανόνα: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}.
Re(\frac{\left(41-23i\right)\left(3-i\right)}{10})
Εξ ορισμού, το i^{2} είναι -1. Υπολογίστε τον παρονομαστή.
Re(\frac{41\times 3+41\left(-i\right)-23i\times 3-23\left(-1\right)i^{2}}{10})
Πολλαπλασιάστε τους μιγαδικούς αριθμούς 41-23i και 3-i όπως πολλαπλασιάζετε τα διώνυμα.
Re(\frac{41\times 3+41\left(-i\right)-23i\times 3-23\left(-1\right)\left(-1\right)}{10})
Εξ ορισμού, το i^{2} είναι -1.
Re(\frac{123-41i-69i-23}{10})
Κάντε τους πολλαπλασιασμούς στο 41\times 3+41\left(-i\right)-23i\times 3-23\left(-1\right)\left(-1\right).
Re(\frac{123-23+\left(-41-69\right)i}{10})
Συνδυάστε τα πραγματικά και τα φανταστικά μέρη: 123-41i-69i-23.
Re(\frac{100-110i}{10})
Κάντε τις προσθέσεις στο 123-23+\left(-41-69\right)i.
Re(10-11i)
Διαιρέστε το 100-110i με το 10 για να λάβετε 10-11i.
10
Το πραγματικό μέρος του 10-11i είναι 10.
Παραδείγματα
Δευτεροβάθμια εξίσωση
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Τριγωνομετρία
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Γραμμική εξίσωση
y = 3x + 4
Αριθμητική
699 * 533
Πίνακας
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Σύστημα εξισώσεων
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Παραγώγιση
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ολοκλήρωση
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Όρια
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}