Skip to main content
$\fraction{\exponential{(3 \exponential{x}{2} y)}{-1} \exponential{x}{2} z}{3 \exponential{y}{-1}} $
Υπολογισμός
Tick mark Image
Διαφόριση ως προς z
Tick mark Image

Παρόμοια προβλήματα από την Αναζήτηση στο web

Κοινοποίηση

\frac{3^{-1}\left(x^{2}\right)^{-1}y^{-1}x^{2}z}{3y^{-1}}
Αναπτύξτε το \left(3x^{2}y\right)^{-1}.
\frac{3^{-1}x^{-2}y^{-1}x^{2}z}{3y^{-1}}
Για να υψώσετε μια δύναμη σε μια άλλη δύναμη, πολλαπλασιάστε τους εκθέτες. Πολλαπλασιάστε τον αριθμό 2 με τον αριθμό -1 για να λάβετε τον αριθμό -2.
\frac{\frac{1}{3}x^{-2}y^{-1}x^{2}z}{3y^{-1}}
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του -1 και λάβετε \frac{1}{3}.
\frac{\frac{1}{3}y^{-1}z}{3y^{-1}}
Πολλαπλασιάστε x^{-2} και x^{2} για να λάβετε 1.
\frac{\frac{1}{3}z}{3}
Απαλείψτε το \frac{1}{y} στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{1}{9}z
Διαιρέστε το \frac{1}{3}z με το 3 για να λάβετε \frac{1}{9}z.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}z}(\frac{3^{-1}\left(x^{2}\right)^{-1}y^{-1}x^{2}z}{3y^{-1}})
Αναπτύξτε το \left(3x^{2}y\right)^{-1}.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}z}(\frac{3^{-1}x^{-2}y^{-1}x^{2}z}{3y^{-1}})
Για να υψώσετε μια δύναμη σε μια άλλη δύναμη, πολλαπλασιάστε τους εκθέτες. Πολλαπλασιάστε τον αριθμό 2 με τον αριθμό -1 για να λάβετε τον αριθμό -2.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}z}(\frac{\frac{1}{3}x^{-2}y^{-1}x^{2}z}{3y^{-1}})
Υπολογίστε το 3στη δύναμη του -1 και λάβετε \frac{1}{3}.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}z}(\frac{\frac{1}{3}y^{-1}z}{3y^{-1}})
Πολλαπλασιάστε x^{-2} και x^{2} για να λάβετε 1.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}z}(\frac{\frac{1}{3}z}{3})
Απαλείψτε το \frac{1}{y} στον αριθμητή και παρονομαστή.
\frac{\mathrm{d}}{\mathrm{d}z}(\frac{1}{9}z)
Διαιρέστε το \frac{1}{3}z με το 3 για να λάβετε \frac{1}{9}z.
\frac{1}{9}z^{1-1}
Η παράγωγος του ax^{n} είναι nax^{n-1}.
\frac{1}{9}z^{0}
Αφαιρέστε 1 από 1.
\frac{1}{9}\times 1
Για κάθε όρο t εκτός 0, t^{0}=1.
\frac{1}{9}
Για κάθε όρο t, t\times 1=t και 1t=t.