Знайдіть u
u=\frac{6x+5}{11}
Знайдіть x
x=\frac{11u-5}{6}
Графік
Ділити
Скопійовано в буфер обміну
6x-2\left(u-1\right)=6u-3\left(1-u\right)
Помножте обидві сторони цього рівняння на 6 (найменше спільне кратне для 3,2).
6x-2u+2=6u-3\left(1-u\right)
Скористайтеся властивістю дистрибутивності, щоб помножити -2 на u-1.
6x-2u+2=6u-3+3u
Скористайтеся властивістю дистрибутивності, щоб помножити -3 на 1-u.
6x-2u+2=9u-3
Додайте 6u до 3u, щоб отримати 9u.
6x-2u+2-9u=-3
Відніміть 9u з обох сторін.
6x-11u+2=-3
Додайте -2u до -9u, щоб отримати -11u.
-11u+2=-3-6x
Відніміть 6x з обох сторін.
-11u=-3-6x-2
Відніміть 2 з обох сторін.
-11u=-5-6x
Відніміть 2 від -3, щоб отримати -5.
-11u=-6x-5
Рівняння має стандартну форму.
\frac{-11u}{-11}=\frac{-6x-5}{-11}
Розділіть обидві сторони на -11.
u=\frac{-6x-5}{-11}
Ділення на -11 скасовує множення на -11.
u=\frac{6x+5}{11}
Розділіть -5-6x на -11.
6x-2\left(u-1\right)=6u-3\left(1-u\right)
Помножте обидві сторони цього рівняння на 6 (найменше спільне кратне для 3,2).
6x-2u+2=6u-3\left(1-u\right)
Скористайтеся властивістю дистрибутивності, щоб помножити -2 на u-1.
6x-2u+2=6u-3+3u
Скористайтеся властивістю дистрибутивності, щоб помножити -3 на 1-u.
6x-2u+2=9u-3
Додайте 6u до 3u, щоб отримати 9u.
6x+2=9u-3+2u
Додайте 2u до обох сторін.
6x+2=11u-3
Додайте 9u до 2u, щоб отримати 11u.
6x=11u-3-2
Відніміть 2 з обох сторін.
6x=11u-5
Відніміть 2 від -3, щоб отримати -5.
\frac{6x}{6}=\frac{11u-5}{6}
Розділіть обидві сторони на 6.
x=\frac{11u-5}{6}
Ділення на 6 скасовує множення на 6.
Приклади
Квадратне рівняння
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрії
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Лінійне рівняння
y = 3x + 4
Арифметика
699 * 533
Матриця
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Рівняння одночасного
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Диференціації
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Інтеграція
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Обмеження
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}