Знайдіть x
x=-4
x=-2
Графік
Ділити
Скопійовано в буфер обміну
x^{2}+8+6x=0
Додайте 6x до обох сторін.
x^{2}+6x+8=0
Упорядкуйте многочлен, щоб привести його до стандартного вигляду. Розташуйте доданки в порядку від найвищого степеня до найнижчого.
a+b=6 ab=8
Щоб розв'язати рівняння, x^{2}+6x+8 використання формули x^{2}+\left(a+b\right)x+ab=\left(x+a\right)\left(x+b\right). Щоб знайти a та b, настройте систему для вирішено.
1,8 2,4
Оскільки ab додатне, a та b мають однаковий знак. Оскільки a+b додатне, a і b – це не додатне. Наведіть усі пари цілих чисел, добуток яких дорівнює 8.
1+8=9 2+4=6
Обчисліть суму для кожної пари.
a=2 b=4
Розв’язком буде пара, що в сумі дорівнює 6.
\left(x+2\right)\left(x+4\right)
Перепишіть розкладений на множники вираз \left(x+a\right)\left(x+b\right) за допомогою отриманих значень.
x=-2 x=-4
Щоб знайти рішення для формул, Розв'яжіть x+2=0 та x+4=0.
x^{2}+8+6x=0
Додайте 6x до обох сторін.
x^{2}+6x+8=0
Упорядкуйте многочлен, щоб привести його до стандартного вигляду. Розташуйте доданки в порядку від найвищого степеня до найнижчого.
a+b=6 ab=1\times 8=8
Щоб розв’язати рівняння, розкладіть його ліву частину на множники методом групування. Спочатку потрібно переписати ліву частину у вигляді x^{2}+ax+bx+8. Щоб знайти a та b, настройте систему для вирішено.
1,8 2,4
Оскільки ab додатне, a та b мають однаковий знак. Оскільки a+b додатне, a і b – це не додатне. Наведіть усі пари цілих чисел, добуток яких дорівнює 8.
1+8=9 2+4=6
Обчисліть суму для кожної пари.
a=2 b=4
Розв’язком буде пара, що в сумі дорівнює 6.
\left(x^{2}+2x\right)+\left(4x+8\right)
Перепишіть x^{2}+6x+8 як \left(x^{2}+2x\right)+\left(4x+8\right).
x\left(x+2\right)+4\left(x+2\right)
x на першій та 4 в друге групу.
\left(x+2\right)\left(x+4\right)
Винесіть за дужки спільний член x+2, використовуючи властивість дистрибутивності.
x=-2 x=-4
Щоб знайти рішення для формул, Розв'яжіть x+2=0 та x+4=0.
x^{2}+8+6x=0
Додайте 6x до обох сторін.
x^{2}+6x+8=0
Усі рівняння форми ax^{2}+bx+c=0 можна розв’язати за формулою коренів квадратного рівняння: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ця формула дає два розв’язки: перший відповідає знаку додавання в ±, а другий знаку віднімання.
x=\frac{-6±\sqrt{6^{2}-4\times 8}}{2}
Це рівняння записано в стандартному вигляді: ax^{2}+bx+c=0. Підставте 1 замість a, 6 замість b і 8 замість c у формулі для коренів квадратного рівняння \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{-6±\sqrt{36-4\times 8}}{2}
Піднесіть 6 до квадрата.
x=\frac{-6±\sqrt{36-32}}{2}
Помножте -4 на 8.
x=\frac{-6±\sqrt{4}}{2}
Додайте 36 до -32.
x=\frac{-6±2}{2}
Видобудьте квадратний корінь із 4.
x=-\frac{4}{2}
Тепер розв’яжіть рівняння x=\frac{-6±2}{2} за додатного значення ±. Додайте -6 до 2.
x=-2
Розділіть -4 на 2.
x=-\frac{8}{2}
Тепер розв’яжіть рівняння x=\frac{-6±2}{2} за від’ємного значення ±. Відніміть 2 від -6.
x=-4
Розділіть -8 на 2.
x=-2 x=-4
Тепер рівняння розв’язано.
x^{2}+8+6x=0
Додайте 6x до обох сторін.
x^{2}+6x=-8
Відніміть 8 з обох сторін. Якщо відняти будь-яке число від нуля, ви отримаєте його протилежне за знаком число.
x^{2}+6x+3^{2}=-8+3^{2}
Поділіть 6 (коефіцієнт члена x) на 2, щоб отримати 3. Потім додайте 3 у квадраті до обох сторін цього рівняння. Тоді в лівій частині рівняння буде квадратне число.
x^{2}+6x+9=-8+9
Піднесіть 3 до квадрата.
x^{2}+6x+9=1
Додайте -8 до 9.
\left(x+3\right)^{2}=1
Розкладіть x^{2}+6x+9 на множник. Зазвичай, якщо x^{2}+bx+c – це ідеальний квадрат, його завжди можна розкласти на множник як \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(x+3\right)^{2}}=\sqrt{1}
Видобудьте квадратний корінь з обох сторін рівняння.
x+3=1 x+3=-1
Виконайте спрощення.
x=-2 x=-4
Відніміть 3 від обох сторін цього рівняння.
Приклади
Квадратне рівняння
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрії
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Лінійне рівняння
y = 3x + 4
Арифметика
699 * 533
Матриця
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Рівняння одночасного
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Диференціації
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Інтеграція
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Обмеження
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}