Знайдіть x
x=y-z+8w
Знайдіть w
w=\frac{x-y+z}{8}
Ділити
Скопійовано в буфер обміну
w=\frac{1}{8}x-\frac{1}{8}y+\frac{1}{8}z
Поділіть кожен член виразу x-y+z на 8, щоб отримати \frac{1}{8}x-\frac{1}{8}y+\frac{1}{8}z.
\frac{1}{8}x-\frac{1}{8}y+\frac{1}{8}z=w
Перенесіть усі змінні члени до лівої частини рівняння.
\frac{1}{8}x+\frac{1}{8}z=w+\frac{1}{8}y
Додайте \frac{1}{8}y до обох сторін.
\frac{1}{8}x=w+\frac{1}{8}y-\frac{1}{8}z
Відніміть \frac{1}{8}z з обох сторін.
\frac{1}{8}x=\frac{y}{8}-\frac{z}{8}+w
Рівняння має стандартну форму.
\frac{\frac{1}{8}x}{\frac{1}{8}}=\frac{\frac{y}{8}-\frac{z}{8}+w}{\frac{1}{8}}
Помножте обидві сторони на 8.
x=\frac{\frac{y}{8}-\frac{z}{8}+w}{\frac{1}{8}}
Ділення на \frac{1}{8} скасовує множення на \frac{1}{8}.
x=y-z+8w
Розділіть w+\frac{y}{8}-\frac{z}{8} на \frac{1}{8}, помноживши w+\frac{y}{8}-\frac{z}{8} на величину, обернену до \frac{1}{8}.
w=\frac{1}{8}x-\frac{1}{8}y+\frac{1}{8}z
Поділіть кожен член виразу x-y+z на 8, щоб отримати \frac{1}{8}x-\frac{1}{8}y+\frac{1}{8}z.
Приклади
Квадратне рівняння
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрії
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Лінійне рівняння
y = 3x + 4
Арифметика
699 * 533
Матриця
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Рівняння одночасного
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Диференціації
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Інтеграція
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Обмеження
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}