Знайдіть x
x=1
Графік
Вікторина
Algebra
\sqrt { 4 x } = x + 1
Ділити
Скопійовано в буфер обміну
\left(\sqrt{4x}\right)^{2}=\left(x+1\right)^{2}
Піднесіть до квадрата обидві сторони рівняння.
4x=\left(x+1\right)^{2}
Обчисліть \sqrt{4x} у степені 2 і отримайте 4x.
4x=x^{2}+2x+1
Скористайтеся біномом Ньютона \left(a+b\right)^{2}=a^{2}+2ab+b^{2}, щоб розкрити дужки в \left(x+1\right)^{2}.
4x-x^{2}=2x+1
Відніміть x^{2} з обох сторін.
4x-x^{2}-2x=1
Відніміть 2x з обох сторін.
2x-x^{2}=1
Додайте 4x до -2x, щоб отримати 2x.
2x-x^{2}-1=0
Відніміть 1 з обох сторін.
-x^{2}+2x-1=0
Упорядкуйте многочлен, щоб привести його до стандартного вигляду. Розташуйте доданки в порядку від найвищого степеня до найнижчого.
a+b=2 ab=-\left(-1\right)=1
Щоб розв’язати рівняння, розкладіть його ліву частину на множники методом групування. Спочатку потрібно переписати ліву частину у вигляді -x^{2}+ax+bx-1. Щоб знайти a та b, настройте систему для вирішено.
a=1 b=1
Оскільки ab додатне, a та b мають однаковий знак. Оскільки a+b додатне, a і b – це не додатне. Єдиною такою парою буде розв’язок системи рівнянь.
\left(-x^{2}+x\right)+\left(x-1\right)
Перепишіть -x^{2}+2x-1 як \left(-x^{2}+x\right)+\left(x-1\right).
-x\left(x-1\right)+x-1
Винесіть за дужки -x в -x^{2}+x.
\left(x-1\right)\left(-x+1\right)
Винесіть за дужки спільний член x-1, використовуючи властивість дистрибутивності.
x=1 x=1
Щоб знайти рішення для формул, Розв'яжіть x-1=0 та -x+1=0.
\sqrt{4\times 1}=1+1
Підставте 1 замість x в іншому рівнянні: \sqrt{4x}=x+1.
2=2
Спростіть. Значення x=1 задовольняє рівнянню.
\sqrt{4\times 1}=1+1
Підставте 1 замість x в іншому рівнянні: \sqrt{4x}=x+1.
2=2
Спростіть. Значення x=1 задовольняє рівнянню.
x=1 x=1
Список усіх розв’язків \sqrt{4x}=x+1.
Приклади
Квадратне рівняння
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрії
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Лінійне рівняння
y = 3x + 4
Арифметика
699 * 533
Матриця
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Рівняння одночасного
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Диференціації
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Інтеграція
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Обмеження
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}