Знайдіть x
x=11
Графік
Ділити
Скопійовано в буфер обміну
\left(x-3\right)\left(x-3\right)+\left(x+2\right)\left(x-2\right)=2x^{2}-5x-6
Змінна x не може дорівнювати жодному зі значень -2,3, тому що ділення на нуль не визначено. Помножте обидві сторони цього рівняння на \left(x-3\right)\left(x+2\right) (найменше спільне кратне для x+2,x-3,x^{2}-x-6).
\left(x-3\right)^{2}+\left(x+2\right)\left(x-2\right)=2x^{2}-5x-6
Помножте x-3 на x-3, щоб отримати \left(x-3\right)^{2}.
x^{2}-6x+9+\left(x+2\right)\left(x-2\right)=2x^{2}-5x-6
Скористайтеся біномом Ньютона \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2}, щоб розкрити дужки в \left(x-3\right)^{2}.
x^{2}-6x+9+x^{2}-4=2x^{2}-5x-6
Розглянемо \left(x+2\right)\left(x-2\right). Множення можна виконати за правилом різниці квадратів: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2}. Піднесіть 2 до квадрата.
2x^{2}-6x+9-4=2x^{2}-5x-6
Додайте x^{2} до x^{2}, щоб отримати 2x^{2}.
2x^{2}-6x+5=2x^{2}-5x-6
Відніміть 4 від 9, щоб отримати 5.
2x^{2}-6x+5-2x^{2}=-5x-6
Відніміть 2x^{2} з обох сторін.
-6x+5=-5x-6
Додайте 2x^{2} до -2x^{2}, щоб отримати 0.
-6x+5+5x=-6
Додайте 5x до обох сторін.
-x+5=-6
Додайте -6x до 5x, щоб отримати -x.
-x=-6-5
Відніміть 5 з обох сторін.
-x=-11
Відніміть 5 від -6, щоб отримати -11.
x=11
Помножте обидві сторони на -1.
Приклади
Квадратне рівняння
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Тригонометрії
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Лінійне рівняння
y = 3x + 4
Арифметика
699 * 533
Матриця
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Рівняння одночасного
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Диференціації
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Інтеграція
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Обмеження
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}