Hoppa till huvudinnehåll
Lös ut t
Tick mark Image

Liknande problem från webbsökning

Aktie

t^{2}-36=0
Subtrahera 36 från båda led.
\left(t-6\right)\left(t+6\right)=0
Överväg t^{2}-36. Skriv om t^{2}-36 som t^{2}-6^{2}. Differensen mellan kvadraterna kan utfaktors med regeln: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
t=6 t=-6
Lös t-6=0 och t+6=0 om du vill hitta ekvations lösningar.
t=6 t=-6
Dra kvadratroten ur båda ekvationsled.
t^{2}-36=0
Subtrahera 36 från båda led.
t=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-36\right)}}{2}
Den här ekvationen är skriven i standardform: ax^{2}+bx+c=0. Ersätt a med 1, b med 0 och c med -36 i andragradsekvationen \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
t=\frac{0±\sqrt{-4\left(-36\right)}}{2}
Kvadrera 0.
t=\frac{0±\sqrt{144}}{2}
Multiplicera -4 med -36.
t=\frac{0±12}{2}
Dra kvadratroten ur 144.
t=6
Lös nu ekvationen t=\frac{0±12}{2} när ± är plus. Dela 12 med 2.
t=-6
Lös nu ekvationen t=\frac{0±12}{2} när ± är minus. Dela -12 med 2.
t=6 t=-6
Ekvationen har lösts.