Hoppa till huvudinnehåll
Lös ut f (complex solution)
Tick mark Image
Lös ut x (complex solution)
Tick mark Image
Lös ut f
Tick mark Image
Lös ut x
Tick mark Image
Graf

Liknande problem från webbsökning

Aktie

fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x+2.
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x-1.
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
Hitta motsatsen till fx-f genom att hitta motsatsen till varje term.
2f+f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop fx och -fx för att få 0.
3f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop 2f och f för att få 3f.
3f-\frac{26}{3}fx=0
Subtrahera \frac{26}{3}fx från båda led.
\left(3-\frac{26}{3}x\right)f=0
Slå ihop alla termer som innehåller f.
\left(-\frac{26x}{3}+3\right)f=0
Ekvationen är på standardform.
f=0
Dela 0 med 3-\frac{26}{3}x.
fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x+2.
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x-1.
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
Hitta motsatsen till fx-f genom att hitta motsatsen till varje term.
2f+f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop fx och -fx för att få 0.
3f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop 2f och f för att få 3f.
\frac{26}{3}fx=3f
Byt plats på leden så att alla variabeltermer är till vänster.
\frac{26f}{3}x=3f
Ekvationen är på standardform.
\frac{3\times \frac{26f}{3}x}{26f}=\frac{3\times 3f}{26f}
Dividera båda led med \frac{26}{3}f.
x=\frac{3\times 3f}{26f}
Division med \frac{26}{3}f tar ut multiplikationen med \frac{26}{3}f.
x=\frac{9}{26}
Dela 3f med \frac{26}{3}f.
fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x+2.
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x-1.
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
Hitta motsatsen till fx-f genom att hitta motsatsen till varje term.
2f+f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop fx och -fx för att få 0.
3f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop 2f och f för att få 3f.
3f-\frac{26}{3}fx=0
Subtrahera \frac{26}{3}fx från båda led.
\left(3-\frac{26}{3}x\right)f=0
Slå ihop alla termer som innehåller f.
\left(-\frac{26x}{3}+3\right)f=0
Ekvationen är på standardform.
f=0
Dela 0 med 3-\frac{26}{3}x.
fx+2f-f\left(x-1\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x+2.
fx+2f-\left(fx-f\right)=\frac{26}{3}fx
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera f med x-1.
fx+2f-fx+f=\frac{26}{3}fx
Hitta motsatsen till fx-f genom att hitta motsatsen till varje term.
2f+f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop fx och -fx för att få 0.
3f=\frac{26}{3}fx
Slå ihop 2f och f för att få 3f.
\frac{26}{3}fx=3f
Byt plats på leden så att alla variabeltermer är till vänster.
\frac{26f}{3}x=3f
Ekvationen är på standardform.
\frac{3\times \frac{26f}{3}x}{26f}=\frac{3\times 3f}{26f}
Dividera båda led med \frac{26}{3}f.
x=\frac{3\times 3f}{26f}
Division med \frac{26}{3}f tar ut multiplikationen med \frac{26}{3}f.
x=\frac{9}{26}
Dela 3f med \frac{26}{3}f.