Lös ut c
c=\frac{2\sqrt{3}}{3\theta }
\theta \neq 0
Lös ut θ
\theta =\frac{2\sqrt{3}}{3c}
c\neq 0
Graf
Aktie
Kopieras till Urklipp
3c\theta =2\sqrt{3}
Multiplicera båda ekvationsled med 3.
3\theta c=2\sqrt{3}
Ekvationen är på standardform.
\frac{3\theta c}{3\theta }=\frac{2\sqrt{3}}{3\theta }
Dividera båda led med 3\theta .
c=\frac{2\sqrt{3}}{3\theta }
Division med 3\theta tar ut multiplikationen med 3\theta .
3c\theta =2\sqrt{3}
Multiplicera båda ekvationsled med 3.
\frac{3c\theta }{3c}=\frac{2\sqrt{3}}{3c}
Dividera båda led med 3c.
\theta =\frac{2\sqrt{3}}{3c}
Division med 3c tar ut multiplikationen med 3c.
Exempel
Kvadratisk ekvation
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Linjär ekvation
y = 3x + 4
Aritmetik
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samtidig ekvation
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differentiering
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integration
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Gränser
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}