Lös ut h (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\h=0\text{, }&\text{unconditionally}\\h\in \mathrm{C}\text{, }&y=-6\end{matrix}\right,
Lös ut y (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\y=-6\text{, }&\text{unconditionally}\\y\in \mathrm{C}\text{, }&h=0\end{matrix}\right,
Lös ut h
\left\{\begin{matrix}\\h=0\text{, }&\text{unconditionally}\\h\in \mathrm{R}\text{, }&y=-6\end{matrix}\right,
Lös ut y
\left\{\begin{matrix}\\y=-6\text{, }&\text{unconditionally}\\y\in \mathrm{R}\text{, }&h=0\end{matrix}\right,
Graf
Frågesport
Linear Equation
( 6 + y ) h = 0
Aktie
Kopieras till Urklipp
\left(y+6\right)h=0
Ekvationen är på standardform.
h=0
Dela 0 med 6+y.
6h+yh=0
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera 6+y med h.
yh=-6h
Subtrahera 6h från båda led. Allt subtraherat från noll blir sin negation.
hy=-6h
Ekvationen är på standardform.
\frac{hy}{h}=-\frac{6h}{h}
Dividera båda led med h.
y=-\frac{6h}{h}
Division med h tar ut multiplikationen med h.
y=-6
Dela -6h med h.
\left(y+6\right)h=0
Ekvationen är på standardform.
h=0
Dela 0 med 6+y.
6h+yh=0
Använd den distributiva egenskapen för att multiplicera 6+y med h.
yh=-6h
Subtrahera 6h från båda led. Allt subtraherat från noll blir sin negation.
hy=-6h
Ekvationen är på standardform.
\frac{hy}{h}=-\frac{6h}{h}
Dividera båda led med h.
y=-\frac{6h}{h}
Division med h tar ut multiplikationen med h.
y=-6
Dela -6h med h.
Exempel
Kvadratisk ekvation
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometri
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Linjär ekvation
y = 3x + 4
Aritmetik
699 * 533
Matris
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Samtidig ekvation
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differentiering
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integration
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Gränser
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}