Gjej f
f=\frac{p-2e}{2}
Gjej p
p=2\left(f+e\right)
Share
Kopjuar në clipboard
p=2e+2f
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 2 me e+f.
2e+2f=p
Ndërro anët në mënyrë që të gjitha kufizat me ndryshore të jenë në anën e majtë.
2f=p-2e
Zbrit 2e nga të dyja anët.
\frac{2f}{2}=\frac{p-2e}{2}
Pjesëto të dyja anët me 2.
f=\frac{p-2e}{2}
Pjesëtimi me 2 zhbën shumëzimin me 2.
f=\frac{p}{2}-e
Pjesëto p-2e me 2.
p=2e+2f
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 2 me e+f.
Shembuj
Ekuacioni quadratik
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuacioni linear
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrica
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ekuacioni i njëkohshëm
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferencimi
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrimi
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitet
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}