Kaloni tek përmbajtja kryesore
Faktorizo
Tick mark Image
Vlerëso
Tick mark Image
Grafiku

Probleme të ngjashme nga kërkimi në ueb

Share

6\left(x^{2}-x\right)
Faktorizo 6.
x\left(x-1\right)
Merr parasysh x^{2}-x. Faktorizo x.
6x\left(x-1\right)
Rishkruaj shprehjen e plotë të faktorizuar.
6x^{2}-6x=0
Polinomi i shkallës së dytë mund të faktorizohet duke përdorur transformimin ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ku x_{1} dhe x_{2} janë zgjidhjet e ekuacionit të shkallës së dytë ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-\left(-6\right)±\sqrt{\left(-6\right)^{2}}}{2\times 6}
Të gjitha ekuacionet e formës ax^{2}+bx+c=0 mund të zgjidhen duke përdorur formulën e zgjidhjes së ekuacioneve të shkallës së dytë: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Formula e zgjidhjes së ekuacioneve të shkallës së dytë jep dy zgjidhje, një kur ± është mbledhje dhe një kur është zbritje.
x=\frac{-\left(-6\right)±6}{2\times 6}
Gjej rrënjën katrore të \left(-6\right)^{2}.
x=\frac{6±6}{2\times 6}
E kundërta e -6 është 6.
x=\frac{6±6}{12}
Shumëzo 2 herë 6.
x=\frac{12}{12}
Tani zgjidhe ekuacionin x=\frac{6±6}{12} kur ± është plus. Mblidh 6 me 6.
x=1
Pjesëto 12 me 12.
x=\frac{0}{12}
Tani zgjidhe ekuacionin x=\frac{6±6}{12} kur ± është minus. Zbrit 6 nga 6.
x=0
Pjesëto 0 me 12.
6x^{2}-6x=6\left(x-1\right)x
Faktorizo shprehjen origjinale duke përdorur ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Zëvendëso 1 për x_{1} dhe 0 për x_{2}.