Kaloni tek përmbajtja kryesore
Gjej x (complex solution)
Tick mark Image
Grafiku

Probleme të ngjashme nga kërkimi në ueb

Share

6x^{2}=-43+4
Shto 4 në të dyja anët.
6x^{2}=-39
Shto -43 dhe 4 për të marrë -39.
x^{2}=\frac{-39}{6}
Pjesëto të dyja anët me 6.
x^{2}=-\frac{13}{2}
Thjeshto thyesën \frac{-39}{6} në kufizat më të vogla duke zbritur dhe thjeshtuar 3.
x=\frac{\sqrt{26}i}{2} x=-\frac{\sqrt{26}i}{2}
Ekuacioni është zgjidhur tani.
6x^{2}-4+43=0
Shto 43 në të dyja anët.
6x^{2}+39=0
Shto -4 dhe 43 për të marrë 39.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 6\times 39}}{2\times 6}
Ky ekuacion është në formën standarde: ax^{2}+bx+c=0. Zëvendëso a me 6, b me 0 dhe c me 39 në formulën e zgjidhjes së ekuacioneve të shkallës së dytë, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±\sqrt{-4\times 6\times 39}}{2\times 6}
Ngri në fuqi të dytë 0.
x=\frac{0±\sqrt{-24\times 39}}{2\times 6}
Shumëzo -4 herë 6.
x=\frac{0±\sqrt{-936}}{2\times 6}
Shumëzo -24 herë 39.
x=\frac{0±6\sqrt{26}i}{2\times 6}
Gjej rrënjën katrore të -936.
x=\frac{0±6\sqrt{26}i}{12}
Shumëzo 2 herë 6.
x=\frac{\sqrt{26}i}{2}
Tani zgjidhe ekuacionin x=\frac{0±6\sqrt{26}i}{12} kur ± është plus.
x=-\frac{\sqrt{26}i}{2}
Tani zgjidhe ekuacionin x=\frac{0±6\sqrt{26}i}{12} kur ± është minus.
x=\frac{\sqrt{26}i}{2} x=-\frac{\sqrt{26}i}{2}
Ekuacioni është zgjidhur tani.