Kaloni tek përmbajtja kryesore
Faktorizo
Tick mark Image
Vlerëso
Tick mark Image
Grafiku

Probleme të ngjashme nga kërkimi në ueb

Share

2\left(-x-x^{2}\right)
Faktorizo 2.
x\left(-1-x\right)
Merr parasysh -x-x^{2}. Faktorizo x.
2x\left(-x-1\right)
Rishkruaj shprehjen e plotë të faktorizuar.
-2x^{2}-2x=0
Polinomi i shkallës së dytë mund të faktorizohet duke përdorur transformimin ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), ku x_{1} dhe x_{2} janë zgjidhjet e ekuacionit të shkallës së dytë ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}}}{2\left(-2\right)}
Të gjitha ekuacionet e formës ax^{2}+bx+c=0 mund të zgjidhen duke përdorur formulën e zgjidhjes së ekuacioneve të shkallës së dytë: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Formula e zgjidhjes së ekuacioneve të shkallës së dytë jep dy zgjidhje, një kur ± është mbledhje dhe një kur është zbritje.
x=\frac{-\left(-2\right)±2}{2\left(-2\right)}
Gjej rrënjën katrore të \left(-2\right)^{2}.
x=\frac{2±2}{2\left(-2\right)}
E kundërta e -2 është 2.
x=\frac{2±2}{-4}
Shumëzo 2 herë -2.
x=\frac{4}{-4}
Tani zgjidhe ekuacionin x=\frac{2±2}{-4} kur ± është plus. Mblidh 2 me 2.
x=-1
Pjesëto 4 me -4.
x=\frac{0}{-4}
Tani zgjidhe ekuacionin x=\frac{2±2}{-4} kur ± është minus. Zbrit 2 nga 2.
x=0
Pjesëto 0 me -4.
-2x^{2}-2x=-2\left(x-\left(-1\right)\right)x
Faktorizo shprehjen origjinale duke përdorur ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Zëvendëso -1 për x_{1} dhe 0 për x_{2}.
-2x^{2}-2x=-2\left(x+1\right)x
Thjeshto të gjitha shprehjet e formës p-\left(-q\right) në p+q.