Gjej x
x=2-2y
y\neq 0
Gjej y
y=-\frac{x}{2}+1
x\neq 2
Grafiku
Share
Kopjuar në clipboard
-2+x=-2y
Shumëzo të dyja anët e ekuacionit me y.
x=-2y+2
Shto 2 në të dyja anët.
-2+x=-2y
Ndryshorja y nuk mund të jetë e barabartë me 0 meqenëse pjesëtimi me zero nuk është përcaktuar. Shumëzo të dyja anët e ekuacionit me y.
-2y=-2+x
Ndërro anët në mënyrë që të gjitha kufizat me ndryshore të jenë në anën e majtë.
-2y=x-2
Ekuacioni është në formën standarde.
\frac{-2y}{-2}=\frac{x-2}{-2}
Pjesëto të dyja anët me -2.
y=\frac{x-2}{-2}
Pjesëtimi me -2 zhbën shumëzimin me -2.
y=-\frac{x}{2}+1
Pjesëto -2+x me -2.
y=-\frac{x}{2}+1\text{, }y\neq 0
Ndryshorja y nuk mund të jetë e barabartë me 0.
Shembuj
Ekuacioni quadratik
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometria
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekuacioni linear
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matrica
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ekuacioni i njëkohshëm
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferencimi
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrimi
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limitet
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}