Kaloni tek përmbajtja kryesore
Gjej x
Tick mark Image
Gjej y
Tick mark Image
Grafiku

Probleme të ngjashme nga kërkimi në ueb

Share

2\left(y-xy\right)=3\left(4+2y\right)
Shumëzo të dyja anët e ekuacionit me 6, shumëfishin më të vogël të përbashkët të 3,-2.
2y-2yx=3\left(4+2y\right)
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 2 me y-xy.
2y-2yx=12+6y
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 3 me 4+2y.
-2yx=12+6y-2y
Zbrit 2y nga të dyja anët.
-2yx=12+4y
Kombino 6y dhe -2y për të marrë 4y.
\left(-2y\right)x=4y+12
Ekuacioni është në formën standarde.
\frac{\left(-2y\right)x}{-2y}=\frac{4y+12}{-2y}
Pjesëto të dyja anët me -2y.
x=\frac{4y+12}{-2y}
Pjesëtimi me -2y zhbën shumëzimin me -2y.
x=-2-\frac{6}{y}
Pjesëto 12+4y me -2y.
2\left(y-xy\right)=3\left(4+2y\right)
Shumëzo të dyja anët e ekuacionit me 6, shumëfishin më të vogël të përbashkët të 3,-2.
2y-2yx=3\left(4+2y\right)
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 2 me y-xy.
2y-2yx=12+6y
Përdor vetinë e shpërndarjes për të shumëzuar 3 me 4+2y.
2y-2yx-6y=12
Zbrit 6y nga të dyja anët.
-4y-2yx=12
Kombino 2y dhe -6y për të marrë -4y.
\left(-4-2x\right)y=12
Kombino të gjitha kufizat që përmbajnë y.
\left(-2x-4\right)y=12
Ekuacioni është në formën standarde.
\frac{\left(-2x-4\right)y}{-2x-4}=\frac{12}{-2x-4}
Pjesëto të dyja anët me -4-2x.
y=\frac{12}{-2x-4}
Pjesëtimi me -4-2x zhbën shumëzimin me -4-2x.
y=-\frac{6}{x+2}
Pjesëto 12 me -4-2x.