j ପାଇଁ ସମାଧାନ କରନ୍ତୁ
\left\{\begin{matrix}j=\frac{i+3kyz^{2}-2x^{2}}{xzy^{2}}\text{, }&z\neq 0\text{ and }y\neq 0\text{ and }x\neq 0\\j\in \mathrm{C}\text{, }&\left(x=0\text{ and }y=\frac{-i}{3kz^{2}}\text{ and }k\neq 0\text{ and }z\neq 0\right)\text{ or }\left(x=\frac{1}{2}+\frac{1}{2}i\text{ and }y=0\right)\text{ or }\left(x=\frac{1}{2}+\frac{1}{2}i\text{ and }z=0\right)\text{ or }\left(x=-\frac{1}{2}-\frac{1}{2}i\text{ and }y=0\right)\text{ or }\left(x=-\frac{1}{2}-\frac{1}{2}i\text{ and }z=0\right)\end{matrix}\right.
k ପାଇଁ ସମାଧାନ କରନ୍ତୁ
\left\{\begin{matrix}k=-\frac{i-jxzy^{2}-2x^{2}}{3yz^{2}}\text{, }&z\neq 0\text{ and }y\neq 0\\k\in \mathrm{C}\text{, }&\left(x=\frac{1}{2}+\frac{1}{2}i\text{ and }y=0\right)\text{ or }\left(x=\frac{1}{2}+\frac{1}{2}i\text{ and }z=0\right)\text{ or }\left(x=-\frac{1}{2}-\frac{1}{2}i\text{ and }y=0\right)\text{ or }\left(x=-\frac{1}{2}-\frac{1}{2}i\text{ and }z=0\right)\end{matrix}\right.
ଅଂଶୀଦାର
କ୍ଲିପ୍ ବୋର୍ଡ଼ରେ ନକଲ କରାଯାଇଛି
i-xy^{2}zj+3yz^{2}k=2x^{2}
ପାର୍ଶ୍ୱଗୁଡିକ ସ୍ୱାପ୍ କରନ୍ତୁ ଯାହା ଫଳରେ ସମସ୍ତ ଭାରିଏବୁଲ୍ ପଦଗୁଡିକ ବାମ ହାତ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ରହିଥାନ୍ତି.
i-xy^{2}zj=2x^{2}-3yz^{2}k
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ 3yz^{2}k ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
-xy^{2}zj=2x^{2}-3yz^{2}k-i
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ i ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
\left(-xzy^{2}\right)j=2x^{2}-3kyz^{2}-i
ସମୀକରଣ ମାନାଙ୍କ ରୂପରେ ରହିଛି.
\frac{\left(-xzy^{2}\right)j}{-xzy^{2}}=\frac{2x^{2}-3kyz^{2}-i}{-xzy^{2}}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ -xy^{2}z ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.
j=\frac{2x^{2}-3kyz^{2}-i}{-xzy^{2}}
-xy^{2}z ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରିବା -xy^{2}z ଦ୍ୱାରା ଗୁଣନକୁ ପୂର୍ବବତ୍ କରିଥାଏ.
j=-\frac{2x^{2}-3kyz^{2}-i}{xzy^{2}}
-i+2x^{2}-3yz^{2}k କୁ -xy^{2}z ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.
i-xy^{2}zj+3yz^{2}k=2x^{2}
ପାର୍ଶ୍ୱଗୁଡିକ ସ୍ୱାପ୍ କରନ୍ତୁ ଯାହା ଫଳରେ ସମସ୍ତ ଭାରିଏବୁଲ୍ ପଦଗୁଡିକ ବାମ ହାତ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ରହିଥାନ୍ତି.
3yz^{2}k=2x^{2}-\left(i-xy^{2}zj\right)
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ i-xy^{2}zj ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
3yz^{2}k=2x^{2}-i+xy^{2}zj
i-xy^{2}zj ର ବିପରୀତ ଖୋଜି ପାଇବା ପାଇଁ, ପ୍ରତ୍ୟେକ ପଦର ବିପରୀତ ଖୋଜି ପାଆନ୍ତୁ.
3yz^{2}k=2x^{2}+jxzy^{2}-i
ସମୀକରଣ ମାନାଙ୍କ ରୂପରେ ରହିଛି.
\frac{3yz^{2}k}{3yz^{2}}=\frac{2x^{2}+jxzy^{2}-i}{3yz^{2}}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ 3yz^{2} ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.
k=\frac{2x^{2}+jxzy^{2}-i}{3yz^{2}}
3yz^{2} ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରିବା 3yz^{2} ଦ୍ୱାରା ଗୁଣନକୁ ପୂର୍ବବତ୍ କରିଥାଏ.
ଉଦାହରଣଗୁଡ଼ିକ
ଚତୁଷ୍ପଦୀ ସମୀକରଣ
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ତ୍ରିକୋଣମିତି
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ରୈଖିକ ସମୀକରଣ
y = 3x + 4
ବୀଜଗଣିତ
699 * 533
ମାଟ୍ରିକ୍ସ୍
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
ସମକାଳୀନ ସମୀକରଣ
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
ବିଭେଦୀକରଣ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ଇଣ୍ଟିଗ୍ରେସନ୍
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ସୀମାଗୁଡ଼ିକ
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}