ମୁଖ୍ୟ ବିଷୟବସ୍ତୁକୁ ଛାଡି ଦିଅନ୍ତୁ
x ପାଇଁ ସମାଧାନ କରନ୍ତୁ (ଜଟଳି ସମାଧାନ)
Tick mark Image
x ପାଇଁ ସମାଧାନ କରନ୍ତୁ
Tick mark Image
y ପାଇଁ ସମାଧାନ କରନ୍ତୁ
Tick mark Image
ଗ୍ରାଫ୍

ୱେବ୍ ସନ୍ଧାନରୁ ସମାନ ପ୍ରକାରର ସମସ୍ୟା

ଅଂଶୀଦାର

\left(x+y\right)\left(x-y\right)=\left(x-y\right)^{2}
\left(x-y\right)^{2} ପ୍ରାପ୍ତ କରିବାକୁ x-y ଏବଂ x-y ଗୁଣନ କରନ୍ତୁ.
x^{2}-y^{2}=\left(x-y\right)^{2}
\left(x+y\right)\left(x-y\right)କୁ ବିବେଚନା କରନ୍ତୁ. ନିୟମ: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2} ବ୍ୟବହାର କରି ଗୁଣନକୁ ବର୍ଗଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟରେ ରୂପାନ୍ତରିତ କରାଯାଇପାରିବ.
x^{2}-y^{2}=x^{2}-2xy+y^{2}
\left(x-y\right)^{2} କୁ ବିସ୍ତାର କରିବାକୁ ବାଇନୋମିଆଲ ଥିଓରମ \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ.
x^{2}-y^{2}-x^{2}=-2xy+y^{2}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ x^{2} ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
-y^{2}=-2xy+y^{2}
0 ପାଇବାକୁ x^{2} ଏବଂ -x^{2} ସମ୍ମେଳନ କରନ୍ତୁ.
-2xy+y^{2}=-y^{2}
ପାର୍ଶ୍ୱଗୁଡିକ ସ୍ୱାପ୍‌ କରନ୍ତୁ ଯାହା ଫଳରେ ସମସ୍ତ ଭାରିଏବୁଲ୍ ପଦଗୁଡିକ ବାମ ହାତ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ରହିଥାନ୍ତି.
-2xy=-y^{2}-y^{2}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ y^{2} ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
-2xy=-2y^{2}
-2y^{2} ପାଇବାକୁ -y^{2} ଏବଂ -y^{2} ସମ୍ମେଳନ କରନ୍ତୁ.
xy=y^{2}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ -2 ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରନ୍ତୁ.
yx=y^{2}
ସମୀକରଣ ମାନାଙ୍କ ରୂପରେ ରହିଛି.
\frac{yx}{y}=\frac{y^{2}}{y}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ y ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.
x=\frac{y^{2}}{y}
y ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରିବା y ଦ୍ୱାରା ଗୁଣନକୁ ପୂର୍ବବତ୍‌ କରିଥାଏ.
x=y
y^{2} କୁ y ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.
\left(x+y\right)\left(x-y\right)=\left(x-y\right)^{2}
\left(x-y\right)^{2} ପ୍ରାପ୍ତ କରିବାକୁ x-y ଏବଂ x-y ଗୁଣନ କରନ୍ତୁ.
x^{2}-y^{2}=\left(x-y\right)^{2}
\left(x+y\right)\left(x-y\right)କୁ ବିବେଚନା କରନ୍ତୁ. ନିୟମ: \left(a-b\right)\left(a+b\right)=a^{2}-b^{2} ବ୍ୟବହାର କରି ଗୁଣନକୁ ବର୍ଗଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟରେ ରୂପାନ୍ତରିତ କରାଯାଇପାରିବ.
x^{2}-y^{2}=x^{2}-2xy+y^{2}
\left(x-y\right)^{2} କୁ ବିସ୍ତାର କରିବାକୁ ବାଇନୋମିଆଲ ଥିଓରମ \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ.
x^{2}-y^{2}-x^{2}=-2xy+y^{2}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ x^{2} ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
-y^{2}=-2xy+y^{2}
0 ପାଇବାକୁ x^{2} ଏବଂ -x^{2} ସମ୍ମେଳନ କରନ୍ତୁ.
-2xy+y^{2}=-y^{2}
ପାର୍ଶ୍ୱଗୁଡିକ ସ୍ୱାପ୍‌ କରନ୍ତୁ ଯାହା ଫଳରେ ସମସ୍ତ ଭାରିଏବୁଲ୍ ପଦଗୁଡିକ ବାମ ହାତ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ରହିଥାନ୍ତି.
-2xy=-y^{2}-y^{2}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରୁ y^{2} ବିୟୋଗ କରନ୍ତୁ.
-2xy=-2y^{2}
-2y^{2} ପାଇବାକୁ -y^{2} ଏବଂ -y^{2} ସମ୍ମେଳନ କରନ୍ତୁ.
xy=y^{2}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱରେ -2 ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରନ୍ତୁ.
yx=y^{2}
ସମୀକରଣ ମାନାଙ୍କ ରୂପରେ ରହିଛି.
\frac{yx}{y}=\frac{y^{2}}{y}
ଉଭୟ ପାର୍ଶ୍ୱକୁ y ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.
x=\frac{y^{2}}{y}
y ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରିବା y ଦ୍ୱାରା ଗୁଣନକୁ ପୂର୍ବବତ୍‌ କରିଥାଏ.
x=y
y^{2} କୁ y ଦ୍ୱାରା ବିଭାଜନ କରନ୍ତୁ.