Overslaan en naar de inhoud gaan
Oplossen voor a (complex solution)
Tick mark Image
Oplossen voor b (complex solution)
Tick mark Image
Oplossen voor a
Tick mark Image
Oplossen voor b
Tick mark Image
Grafiek

Vergelijkbare problemen van Web Search

Delen

3ax^{2}+2bx+c=4x^{2}-5x+3
Bereken 3 tot de macht van 1 en krijg 3.
3ax^{2}+c=4x^{2}-5x+3-2bx
Trek aan beide kanten 2bx af.
3ax^{2}=4x^{2}-5x+3-2bx-c
Trek aan beide kanten c af.
3x^{2}a=4x^{2}-2bx-5x-c+3
De vergelijking heeft de standaardvorm.
\frac{3x^{2}a}{3x^{2}}=\frac{4x^{2}-2bx-5x-c+3}{3x^{2}}
Deel beide zijden van de vergelijking door 3x^{2}.
a=\frac{4x^{2}-2bx-5x-c+3}{3x^{2}}
Delen door 3x^{2} maakt de vermenigvuldiging met 3x^{2} ongedaan.
3ax^{2}+2bx+c=4x^{2}-5x+3
Bereken 3 tot de macht van 1 en krijg 3.
2bx+c=4x^{2}-5x+3-3ax^{2}
Trek aan beide kanten 3ax^{2} af.
2bx=4x^{2}-5x+3-3ax^{2}-c
Trek aan beide kanten c af.
2xb=3-c-5x+4x^{2}-3ax^{2}
De vergelijking heeft de standaardvorm.
\frac{2xb}{2x}=\frac{3-c-5x+4x^{2}-3ax^{2}}{2x}
Deel beide zijden van de vergelijking door 2x.
b=\frac{3-c-5x+4x^{2}-3ax^{2}}{2x}
Delen door 2x maakt de vermenigvuldiging met 2x ongedaan.
b=-\frac{3ax}{2}+2x+\frac{3-c}{2x}-\frac{5}{2}
Deel 4x^{2}-5x+3-3ax^{2}-c door 2x.
3ax^{2}+2bx+c=4x^{2}-5x+3
Bereken 3 tot de macht van 1 en krijg 3.
3ax^{2}+c=4x^{2}-5x+3-2bx
Trek aan beide kanten 2bx af.
3ax^{2}=4x^{2}-5x+3-2bx-c
Trek aan beide kanten c af.
3x^{2}a=4x^{2}-2bx-5x-c+3
De vergelijking heeft de standaardvorm.
\frac{3x^{2}a}{3x^{2}}=\frac{4x^{2}-2bx-5x-c+3}{3x^{2}}
Deel beide zijden van de vergelijking door 3x^{2}.
a=\frac{4x^{2}-2bx-5x-c+3}{3x^{2}}
Delen door 3x^{2} maakt de vermenigvuldiging met 3x^{2} ongedaan.
3ax^{2}+2bx+c=4x^{2}-5x+3
Bereken 3 tot de macht van 1 en krijg 3.
2bx+c=4x^{2}-5x+3-3ax^{2}
Trek aan beide kanten 3ax^{2} af.
2bx=4x^{2}-5x+3-3ax^{2}-c
Trek aan beide kanten c af.
2xb=3-c-5x+4x^{2}-3ax^{2}
De vergelijking heeft de standaardvorm.
\frac{2xb}{2x}=\frac{3-c-5x+4x^{2}-3ax^{2}}{2x}
Deel beide zijden van de vergelijking door 2x.
b=\frac{3-c-5x+4x^{2}-3ax^{2}}{2x}
Delen door 2x maakt de vermenigvuldiging met 2x ongedaan.
b=-\frac{3ax}{2}+2x+\frac{3-c}{2x}-\frac{5}{2}
Deel 4x^{2}-5x+3-3ax^{2}-c door 2x.