Oplossen voor f (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\f=\frac{2g}{3}\text{, }&\text{unconditionally}\\f\in \mathrm{C}\text{, }&x=2\end{matrix}\right,
Oplossen voor g (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\g=\frac{3f}{2}\text{, }&\text{unconditionally}\\g\in \mathrm{C}\text{, }&x=2\end{matrix}\right,
Oplossen voor f
\left\{\begin{matrix}\\f=\frac{2g}{3}\text{, }&\text{unconditionally}\\f\in \mathrm{R}\text{, }&x=2\end{matrix}\right,
Oplossen voor g
\left\{\begin{matrix}\\g=\frac{3f}{2}\text{, }&\text{unconditionally}\\g\in \mathrm{R}\text{, }&x=2\end{matrix}\right,
Grafiek
Delen
Gekopieerd naar klembord
2gx-4g=3f\left(x-2\right)
Gebruik de distributieve eigenschap om 2g te vermenigvuldigen met x-2.
2gx-4g=3fx-6f
Gebruik de distributieve eigenschap om 3f te vermenigvuldigen met x-2.
3fx-6f=2gx-4g
Verwissel de kanten zodat alle variabelen zich aan de linkerkant bevinden.
\left(3x-6\right)f=2gx-4g
Combineer alle termen met f.
\frac{\left(3x-6\right)f}{3x-6}=\frac{2g\left(x-2\right)}{3x-6}
Deel beide zijden van de vergelijking door 3x-6.
f=\frac{2g\left(x-2\right)}{3x-6}
Delen door 3x-6 maakt de vermenigvuldiging met 3x-6 ongedaan.
f=\frac{2g}{3}
Deel 2g\left(-2+x\right) door 3x-6.
2gx-4g=3f\left(x-2\right)
Gebruik de distributieve eigenschap om 2g te vermenigvuldigen met x-2.
2gx-4g=3fx-6f
Gebruik de distributieve eigenschap om 3f te vermenigvuldigen met x-2.
\left(2x-4\right)g=3fx-6f
Combineer alle termen met g.
\frac{\left(2x-4\right)g}{2x-4}=\frac{3f\left(x-2\right)}{2x-4}
Deel beide zijden van de vergelijking door 2x-4.
g=\frac{3f\left(x-2\right)}{2x-4}
Delen door 2x-4 maakt de vermenigvuldiging met 2x-4 ongedaan.
g=\frac{3f}{2}
Deel 3f\left(-2+x\right) door 2x-4.
2gx-4g=3f\left(x-2\right)
Gebruik de distributieve eigenschap om 2g te vermenigvuldigen met x-2.
2gx-4g=3fx-6f
Gebruik de distributieve eigenschap om 3f te vermenigvuldigen met x-2.
3fx-6f=2gx-4g
Verwissel de kanten zodat alle variabelen zich aan de linkerkant bevinden.
\left(3x-6\right)f=2gx-4g
Combineer alle termen met f.
\frac{\left(3x-6\right)f}{3x-6}=\frac{2g\left(x-2\right)}{3x-6}
Deel beide zijden van de vergelijking door 3x-6.
f=\frac{2g\left(x-2\right)}{3x-6}
Delen door 3x-6 maakt de vermenigvuldiging met 3x-6 ongedaan.
f=\frac{2g}{3}
Deel 2g\left(-2+x\right) door 3x-6.
2gx-4g=3f\left(x-2\right)
Gebruik de distributieve eigenschap om 2g te vermenigvuldigen met x-2.
2gx-4g=3fx-6f
Gebruik de distributieve eigenschap om 3f te vermenigvuldigen met x-2.
\left(2x-4\right)g=3fx-6f
Combineer alle termen met g.
\frac{\left(2x-4\right)g}{2x-4}=\frac{3f\left(x-2\right)}{2x-4}
Deel beide zijden van de vergelijking door 2x-4.
g=\frac{3f\left(x-2\right)}{2x-4}
Delen door 2x-4 maakt de vermenigvuldiging met 2x-4 ongedaan.
g=\frac{3f}{2}
Deel 3f\left(-2+x\right) door 2x-4.
Voorbeelden
Vierkantsvergelijking
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrie
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineaire vergelijking
y = 3x + 4
Rekenen
699 * 533
Matrix
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Stelselvergelijking
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differentiëren
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integreren
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limieten
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}