Aqbeż għall-kontenut ewlieni
Solvi għal y
Tick mark Image
Graff

Problemi Simili mit-Tiftix tal-Web

Sehem

y^{2}-36=0
Naqqas 36 miż-żewġ naħat.
\left(y-6\right)\left(y+6\right)=0
Ikkunsidra li y^{2}-36. Erġa' ikteb y^{2}-36 bħala y^{2}-6^{2}. Id-differenza tal-kwadrati tista' tiġi fatturata billi tuża r-regola: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
y=6 y=-6
Biex issib soluzzjonijiet tal-ekwazzjoni, solvi y-6=0 u y+6=0.
y=6 y=-6
Ħu l-għerq kwadrat taż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni.
y^{2}-36=0
Naqqas 36 miż-żewġ naħat.
y=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\left(-36\right)}}{2}
Din l-ekwazzjoni hija fil-forma standard: ax^{2}+bx+c=0. Issostitwixxi 1 għal a, 0 għal b, u -36 għal c fil-formula kwadratika, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
y=\frac{0±\sqrt{-4\left(-36\right)}}{2}
Ikkwadra 0.
y=\frac{0±\sqrt{144}}{2}
Immultiplika -4 b'-36.
y=\frac{0±12}{2}
Ħu l-għerq kwadrat ta' 144.
y=6
Issa solvi l-ekwazzjoni y=\frac{0±12}{2} fejn ± hija plus. Iddividi 12 b'2.
y=-6
Issa solvi l-ekwazzjoni y=\frac{0±12}{2} fejn ± hija minus. Iddividi -12 b'2.
y=6 y=-6
L-ekwazzjoni issa solvuta.