Solvi għal s (complex solution)
\left\{\begin{matrix}s=\frac{x}{\epsilon }\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\s\in \mathrm{C}\text{, }&t=0\text{ and }\epsilon \neq 0\text{ and }x\neq 0\end{matrix}\right.
Solvi għal t (complex solution)
\left\{\begin{matrix}t=0\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\t\in \mathrm{C}\text{, }&s\epsilon \neq 0\text{ and }x=s\epsilon \end{matrix}\right.
Solvi għal s
\left\{\begin{matrix}s=\frac{x}{\epsilon }\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\s\in \mathrm{R}\text{, }&t=0\text{ and }\epsilon \neq 0\text{ and }x\neq 0\end{matrix}\right.
Solvi għal t
\left\{\begin{matrix}t=0\text{, }&x\neq 0\text{ and }\epsilon \neq 0\\t\in \mathrm{R}\text{, }&s\epsilon \neq 0\text{ and }x=s\epsilon \end{matrix}\right.
Graff
Sehem
Ikkupjat fuq il-klibbord
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'\epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
Esprimi \epsilon \times \frac{s}{x} bħala frazzjoni waħda.
\frac{\epsilon st}{x}=t
Esprimi \frac{\epsilon s}{x}t bħala frazzjoni waħda.
\epsilon st=tx
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'x.
t\epsilon s=tx
L-ekwazzjoni hija f'forma standard.
\frac{t\epsilon s}{t\epsilon }=\frac{tx}{t\epsilon }
Iddividi ż-żewġ naħat b'\epsilon t.
s=\frac{tx}{t\epsilon }
Meta tiddividi b'\epsilon t titneħħa l-multiplikazzjoni b'\epsilon t.
s=\frac{x}{\epsilon }
Iddividi tx b'\epsilon t.
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'\epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
Esprimi \epsilon \times \frac{s}{x} bħala frazzjoni waħda.
\frac{\epsilon st}{x}=t
Esprimi \frac{\epsilon s}{x}t bħala frazzjoni waħda.
\frac{\epsilon st}{x}-t=0
Naqqas t miż-żewġ naħat.
\frac{\epsilon st}{x}-\frac{tx}{x}=0
Biex iżżid jew tnaqqas l-espressjonijiet, espandihom biex id-denominaturi tagħhom ikunu l-istess. Immultiplika t b'\frac{x}{x}.
\frac{\epsilon st-tx}{x}=0
Billi \frac{\epsilon st}{x} u \frac{tx}{x} għandhom l-istess denominatur, naqqashom billi tnaqqas in-numeraturi tagħhom.
\epsilon st-tx=0
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'x.
\left(\epsilon s-x\right)t=0
Ikkombina t-termini kollha li fihom t.
\left(s\epsilon -x\right)t=0
L-ekwazzjoni hija f'forma standard.
t=0
Iddividi 0 b's\epsilon -x.
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'\epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
Esprimi \epsilon \times \frac{s}{x} bħala frazzjoni waħda.
\frac{\epsilon st}{x}=t
Esprimi \frac{\epsilon s}{x}t bħala frazzjoni waħda.
\epsilon st=tx
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'x.
t\epsilon s=tx
L-ekwazzjoni hija f'forma standard.
\frac{t\epsilon s}{t\epsilon }=\frac{tx}{t\epsilon }
Iddividi ż-żewġ naħat b'\epsilon t.
s=\frac{tx}{t\epsilon }
Meta tiddividi b'\epsilon t titneħħa l-multiplikazzjoni b'\epsilon t.
s=\frac{x}{\epsilon }
Iddividi tx b'\epsilon t.
\epsilon \times \frac{s}{x}t=t
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'\epsilon .
\frac{\epsilon s}{x}t=t
Esprimi \epsilon \times \frac{s}{x} bħala frazzjoni waħda.
\frac{\epsilon st}{x}=t
Esprimi \frac{\epsilon s}{x}t bħala frazzjoni waħda.
\frac{\epsilon st}{x}-t=0
Naqqas t miż-żewġ naħat.
\frac{\epsilon st}{x}-\frac{tx}{x}=0
Biex iżżid jew tnaqqas l-espressjonijiet, espandihom biex id-denominaturi tagħhom ikunu l-istess. Immultiplika t b'\frac{x}{x}.
\frac{\epsilon st-tx}{x}=0
Billi \frac{\epsilon st}{x} u \frac{tx}{x} għandhom l-istess denominatur, naqqashom billi tnaqqas in-numeraturi tagħhom.
\epsilon st-tx=0
Immultiplika ż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni b'x.
\left(\epsilon s-x\right)t=0
Ikkombina t-termini kollha li fihom t.
\left(s\epsilon -x\right)t=0
L-ekwazzjoni hija f'forma standard.
t=0
Iddividi 0 b's\epsilon -x.
Eżempji
Ekwazzjoni kwadratika
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrija
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekwazzjoni lineari
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matriċi
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ekwazzjoni simultanja
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differenzazzjoni
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazzjoni
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limiti
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}