Solvi għal x
x=0
Graff
Sehem
Ikkupjat fuq il-klibbord
25x^{2}-20x+4=5x^{2}-20x+4
Uża teorema binomjali \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} biex tespandi \left(5x-2\right)^{2}.
25x^{2}-20x+4-5x^{2}=-20x+4
Naqqas 5x^{2} miż-żewġ naħat.
20x^{2}-20x+4=-20x+4
Ikkombina 25x^{2} u -5x^{2} biex tikseb 20x^{2}.
20x^{2}-20x+4+20x=4
Żid 20x maż-żewġ naħat.
20x^{2}+4=4
Ikkombina -20x u 20x biex tikseb 0.
20x^{2}=4-4
Naqqas 4 miż-żewġ naħat.
20x^{2}=0
Naqqas 4 minn 4 biex tikseb 0.
x^{2}=0
Iddividi ż-żewġ naħat b'20. Żero diviż minn kwalunkwe numru li mhux żero jirriżulta f'żero.
x=0 x=0
Ħu l-għerq kwadrat taż-żewġ naħat tal-ekwazzjoni.
x=0
L-ekwazzjoni issa solvuta. Is-soluzzjonijiet huma l-istess.
25x^{2}-20x+4=5x^{2}-20x+4
Uża teorema binomjali \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} biex tespandi \left(5x-2\right)^{2}.
25x^{2}-20x+4-5x^{2}=-20x+4
Naqqas 5x^{2} miż-żewġ naħat.
20x^{2}-20x+4=-20x+4
Ikkombina 25x^{2} u -5x^{2} biex tikseb 20x^{2}.
20x^{2}-20x+4+20x=4
Żid 20x maż-żewġ naħat.
20x^{2}+4=4
Ikkombina -20x u 20x biex tikseb 0.
20x^{2}+4-4=0
Naqqas 4 miż-żewġ naħat.
20x^{2}=0
Naqqas 4 minn 4 biex tikseb 0.
x^{2}=0
Iddividi ż-żewġ naħat b'20. Żero diviż minn kwalunkwe numru li mhux żero jirriżulta f'żero.
x=\frac{0±\sqrt{0^{2}}}{2}
Din l-ekwazzjoni hija fil-forma standard: ax^{2}+bx+c=0. Issostitwixxi 1 għal a, 0 għal b, u 0 għal c fil-formula kwadratika, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
x=\frac{0±0}{2}
Ħu l-għerq kwadrat ta' 0^{2}.
x=0
Iddividi 0 b'2.
Eżempji
Ekwazzjoni kwadratika
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrija
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekwazzjoni lineari
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matriċi
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ekwazzjoni simultanja
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differenzazzjoni
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazzjoni
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limiti
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}