Fattur
\left(x-\left(-4\sqrt{3}-8\right)\right)\left(x-\left(4\sqrt{3}-8\right)\right)
Evalwa
x^{2}+16x+16
Graff
Sehem
Ikkupjat fuq il-klibbord
x^{2}+16x+16=0
Polynomial kwadratika tista' tiġi fatturata billi tuża t-trasformazzjoni ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), fejn x_{1} u x_{2} huma s-soluzzjonijiet tal-ekwazzjoni kwadratika ax^{2}+bx+c=0.
x=\frac{-16±\sqrt{16^{2}-4\times 16}}{2}
L-ekwazzjonijiet kollha tal-formola ax^{2}+bx+c=0 jistgħu jiġu solvuti permezz tal-formula kwadratika: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Il-formula kwadratika tagħti żewġ soluzzjonijiet, waħda meta ± hija addizzjoni u waħda meta hija tnaqqis.
x=\frac{-16±\sqrt{256-4\times 16}}{2}
Ikkwadra 16.
x=\frac{-16±\sqrt{256-64}}{2}
Immultiplika -4 b'16.
x=\frac{-16±\sqrt{192}}{2}
Żid 256 ma' -64.
x=\frac{-16±8\sqrt{3}}{2}
Ħu l-għerq kwadrat ta' 192.
x=\frac{8\sqrt{3}-16}{2}
Issa solvi l-ekwazzjoni x=\frac{-16±8\sqrt{3}}{2} fejn ± hija plus. Żid -16 ma' 8\sqrt{3}.
x=4\sqrt{3}-8
Iddividi -16+8\sqrt{3} b'2.
x=\frac{-8\sqrt{3}-16}{2}
Issa solvi l-ekwazzjoni x=\frac{-16±8\sqrt{3}}{2} fejn ± hija minus. Naqqas 8\sqrt{3} minn -16.
x=-4\sqrt{3}-8
Iddividi -16-8\sqrt{3} b'2.
x^{2}+16x+16=\left(x-\left(4\sqrt{3}-8\right)\right)\left(x-\left(-4\sqrt{3}-8\right)\right)
Iffattura l-espressjoni oriġinali permezz ta’ ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Issostitwixxi -8+4\sqrt{3} għal x_{1} u -8-4\sqrt{3} għal x_{2}.
Eżempji
Ekwazzjoni kwadratika
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrija
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ekwazzjoni lineari
y = 3x + 4
Aritmetika
699 * 533
Matriċi
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ekwazzjoni simultanja
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Differenzazzjoni
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrazzjoni
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Limiti
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}