Pāriet uz galveno saturu
Atrast m
Tick mark Image

Līdzīgas problēmas no meklēšanas tīmeklī

Koplietot

m^{2}-2m-8=0
Atņemiet 8 no abām pusēm.
a+b=-2 ab=-8
Lai atrisinātu vienādojumu, m^{2}-2m-8, izmantojot formulu m^{2}+\left(a+b\right)m+ab=\left(m+a\right)\left(m+b\right). Lai atrastu a un b, iestatiet sistēmas atrisināt.
1,-8 2,-4
Tā kā ab ir negatīvs, a un b ir pretstats zīmes. Tā kā a+b ir negatīvs, negatīvs skaitlis ir lielāks absolūtā vērtība nekā pozitīvs. Uzskaitiet visus tādu veselo skaitļu pārus, kas sniedz produktu -8.
1-8=-7 2-4=-2
Aprēķināt katra pāra summu.
a=-4 b=2
Risinājums ir pāris, kas dod summu -2.
\left(m-4\right)\left(m+2\right)
Pārrakstiet reizinātājos sadalīto izteiksmi \left(m+a\right)\left(m+b\right), izmantojot iegūtās vērtības.
m=4 m=-2
Lai atrastu vienādojumu risinājumus, atrisiniet m-4=0 un m+2=0.
m^{2}-2m-8=0
Atņemiet 8 no abām pusēm.
a+b=-2 ab=1\left(-8\right)=-8
Lai atrisinātu vienādojumu, sadaliet kreisās puses līdzās pēc grupēšanas. Vispirms, kreisajā malā ir jābūt pārrakstītajiem kā m^{2}+am+bm-8. Lai atrastu a un b, iestatiet sistēmas atrisināt.
1,-8 2,-4
Tā kā ab ir negatīvs, a un b ir pretstats zīmes. Tā kā a+b ir negatīvs, negatīvs skaitlis ir lielāks absolūtā vērtība nekā pozitīvs. Uzskaitiet visus tādu veselo skaitļu pārus, kas sniedz produktu -8.
1-8=-7 2-4=-2
Aprēķināt katra pāra summu.
a=-4 b=2
Risinājums ir pāris, kas dod summu -2.
\left(m^{2}-4m\right)+\left(2m-8\right)
Pārrakstiet m^{2}-2m-8 kā \left(m^{2}-4m\right)+\left(2m-8\right).
m\left(m-4\right)+2\left(m-4\right)
Sadaliet m pirmo un 2 otrajā grupā.
\left(m-4\right)\left(m+2\right)
Iznesiet kopējo reizinātāju m-4 pirms iekavām, izmantojot distributīvo īpašību.
m=4 m=-2
Lai atrastu vienādojumu risinājumus, atrisiniet m-4=0 un m+2=0.
m^{2}-2m=8
Visus ax^{2}+bx+c=0 veida vienādojumus var atrisināt, izmantojot kvadrātvienādojuma sakņu formulu \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ar šo kvadrātvienādojuma sakņu formulu iegūst divus atrisinājumus — vienu, kad ± ir saskaitīšana, bet otru, kad tā ir atņemšana.
m^{2}-2m-8=8-8
Atņemiet 8 no vienādojuma abām pusēm.
m^{2}-2m-8=0
Atņemot 8 no sevis, paliek 0.
m=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}-4\left(-8\right)}}{2}
Šis vienādojums ir standarta formā: ax^{2}+bx+c=0. Kvadrātvienādojuma sakņu formulā \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} aizvietojiet a ar 1, b ar -2 un c ar -8.
m=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-4\left(-8\right)}}{2}
Kāpiniet -2 kvadrātā.
m=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4+32}}{2}
Reiziniet -4 reiz -8.
m=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{36}}{2}
Pieskaitiet 4 pie 32.
m=\frac{-\left(-2\right)±6}{2}
Izvelciet kvadrātsakni no 36.
m=\frac{2±6}{2}
Skaitļa -2 pretstats ir 2.
m=\frac{8}{2}
Tagad atrisiniet vienādojumu m=\frac{2±6}{2}, ja ± ir pluss. Pieskaitiet 2 pie 6.
m=4
Daliet 8 ar 2.
m=-\frac{4}{2}
Tagad atrisiniet vienādojumu m=\frac{2±6}{2}, ja ± ir mīnuss. Atņemiet 6 no 2.
m=-2
Daliet -4 ar 2.
m=4 m=-2
Vienādojums tagad ir atrisināts.
m^{2}-2m=8
Tādus kvadrātiskos vienādojumus kā šis var atrisināt, papildinot vienādojumu, līdz tas ir pilnais kvadrātvienādojums. Lai tas būtu pilnais kvadrātvienādojums, vispirms vienādojumam ir jābūt šādā formātā x^{2}+bx=c.
m^{2}-2m+1=8+1
Daliet locekļa x koeficientu -2 ar 2, lai iegūtu -1. Pēc tam abām vienādojuma pusēm pieskaitiet -1 kvadrātā. Ar šo darbību vienādojuma kreisā puse kļūst par pilnu kvadrātu.
m^{2}-2m+1=9
Pieskaitiet 8 pie 1.
\left(m-1\right)^{2}=9
Sadaliet reizinātājos m^{2}-2m+1. Kopumā, kad x^{2}+bx+c ir ideālā kvadrātā, to vienmēr var sadalīt reizinātājos kā \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(m-1\right)^{2}}=\sqrt{9}
Izvelciet abu vienādojuma pušu kvadrātsakni.
m-1=3 m-1=-3
Vienkāršojiet.
m=4 m=-2
Pieskaitiet 1 abās vienādojuma pusēs.