Atrast m
m=-2
m=1
Viktorīna
Quadratic Equation
m ^ { 2 } + m = 2
Koplietot
Kopēts starpliktuvē
m^{2}+m-2=0
Atņemiet 2 no abām pusēm.
a+b=1 ab=-2
Lai atrisinātu vienādojumu, m^{2}+m-2, izmantojot formulu m^{2}+\left(a+b\right)m+ab=\left(m+a\right)\left(m+b\right). Lai atrastu a un b, iestatiet sistēmas atrisināt.
a=-1 b=2
Tā kā ab ir negatīvs, a un b ir pretstats zīmes. Tā kā a+b ir pozitīvs, pozitīvam skaitlim ir lielāks absolūtā vērtība nekā negatīvs. Sistēmas atrisinājums ir tikai šāds pāris.
\left(m-1\right)\left(m+2\right)
Pārrakstiet reizinātājos sadalīto izteiksmi \left(m+a\right)\left(m+b\right), izmantojot iegūtās vērtības.
m=1 m=-2
Lai atrastu vienādojumu risinājumus, atrisiniet m-1=0 un m+2=0.
m^{2}+m-2=0
Atņemiet 2 no abām pusēm.
a+b=1 ab=1\left(-2\right)=-2
Lai atrisinātu vienādojumu, sadaliet kreisās puses līdzās pēc grupēšanas. Vispirms, kreisajā malā ir jābūt pārrakstītajiem kā m^{2}+am+bm-2. Lai atrastu a un b, iestatiet sistēmas atrisināt.
a=-1 b=2
Tā kā ab ir negatīvs, a un b ir pretstats zīmes. Tā kā a+b ir pozitīvs, pozitīvam skaitlim ir lielāks absolūtā vērtība nekā negatīvs. Sistēmas atrisinājums ir tikai šāds pāris.
\left(m^{2}-m\right)+\left(2m-2\right)
Pārrakstiet m^{2}+m-2 kā \left(m^{2}-m\right)+\left(2m-2\right).
m\left(m-1\right)+2\left(m-1\right)
Sadaliet m pirmo un 2 otrajā grupā.
\left(m-1\right)\left(m+2\right)
Iznesiet kopējo reizinātāju m-1 pirms iekavām, izmantojot distributīvo īpašību.
m=1 m=-2
Lai atrastu vienādojumu risinājumus, atrisiniet m-1=0 un m+2=0.
m^{2}+m=2
Visus ax^{2}+bx+c=0 veida vienādojumus var atrisināt, izmantojot kvadrātvienādojuma sakņu formulu \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ar šo kvadrātvienādojuma sakņu formulu iegūst divus atrisinājumus — vienu, kad ± ir saskaitīšana, bet otru, kad tā ir atņemšana.
m^{2}+m-2=2-2
Atņemiet 2 no vienādojuma abām pusēm.
m^{2}+m-2=0
Atņemot 2 no sevis, paliek 0.
m=\frac{-1±\sqrt{1^{2}-4\left(-2\right)}}{2}
Šis vienādojums ir standarta formā: ax^{2}+bx+c=0. Kvadrātvienādojuma sakņu formulā \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} aizvietojiet a ar 1, b ar 1 un c ar -2.
m=\frac{-1±\sqrt{1-4\left(-2\right)}}{2}
Kāpiniet 1 kvadrātā.
m=\frac{-1±\sqrt{1+8}}{2}
Reiziniet -4 reiz -2.
m=\frac{-1±\sqrt{9}}{2}
Pieskaitiet 1 pie 8.
m=\frac{-1±3}{2}
Izvelciet kvadrātsakni no 9.
m=\frac{2}{2}
Tagad atrisiniet vienādojumu m=\frac{-1±3}{2}, ja ± ir pluss. Pieskaitiet -1 pie 3.
m=1
Daliet 2 ar 2.
m=-\frac{4}{2}
Tagad atrisiniet vienādojumu m=\frac{-1±3}{2}, ja ± ir mīnuss. Atņemiet 3 no -1.
m=-2
Daliet -4 ar 2.
m=1 m=-2
Vienādojums tagad ir atrisināts.
m^{2}+m=2
Tādus kvadrātiskos vienādojumus kā šis var atrisināt, papildinot vienādojumu, līdz tas ir pilnais kvadrātvienādojums. Lai tas būtu pilnais kvadrātvienādojums, vispirms vienādojumam ir jābūt šādā formātā x^{2}+bx=c.
m^{2}+m+\left(\frac{1}{2}\right)^{2}=2+\left(\frac{1}{2}\right)^{2}
Daliet locekļa x koeficientu 1 ar 2, lai iegūtu \frac{1}{2}. Pēc tam abām vienādojuma pusēm pieskaitiet \frac{1}{2} kvadrātā. Ar šo darbību vienādojuma kreisā puse kļūst par pilnu kvadrātu.
m^{2}+m+\frac{1}{4}=2+\frac{1}{4}
Kāpiniet kvadrātā \frac{1}{2}, kāpinot kvadrātā gan daļas skaitītāju, gan saucēju.
m^{2}+m+\frac{1}{4}=\frac{9}{4}
Pieskaitiet 2 pie \frac{1}{4}.
\left(m+\frac{1}{2}\right)^{2}=\frac{9}{4}
Sadaliet reizinātājos m^{2}+m+\frac{1}{4}. Kopumā, kad x^{2}+bx+c ir ideālā kvadrātā, to vienmēr var sadalīt reizinātājos kā \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(m+\frac{1}{2}\right)^{2}}=\sqrt{\frac{9}{4}}
Izvelciet abu vienādojuma pušu kvadrātsakni.
m+\frac{1}{2}=\frac{3}{2} m+\frac{1}{2}=-\frac{3}{2}
Vienkāršojiet.
m=1 m=-2
Atņemiet \frac{1}{2} no vienādojuma abām pusēm.
Piemēri
Kvadrātiskais vienādojums
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrija
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineārs vienādojums
y = 3x + 4
Aritmētika
699 * 533
Matricas
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Vienlaicīgs vienādojums
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferencēšana
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrācija
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Ierobežojumus
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}