Atrast m (complex solution)
\left\{\begin{matrix}m=0\text{, }&h\neq 0\\m\in \mathrm{C}\text{, }&h=\frac{3602}{x}\text{ and }x\neq 0\end{matrix}\right,
Atrast h
\left\{\begin{matrix}h=\frac{3602}{x}\text{, }&x\neq 0\\h\neq 0\text{, }&m=0\end{matrix}\right,
Atrast m
\left\{\begin{matrix}m=0\text{, }&h\neq 0\\m\in \mathrm{R}\text{, }&h=\frac{3602}{x}\text{ and }x\neq 0\end{matrix}\right,
Graph
Koplietot
Kopēts starpliktuvē
3602m=xmh
Reiziniet vienādojuma abas puses ar h.
3602m-xmh=0
Atņemiet xmh no abām pusēm.
-hmx+3602m=0
Pārkārtojiet locekļus.
\left(-hx+3602\right)m=0
Savelciet visus locekļus, kuros ir m.
\left(3602-hx\right)m=0
Vienādojums ir standarta formā.
m=0
Daliet 0 ar 3602-hx.
3602m=xmh
Mainīgais h nevar būt vienāds ar 0, jo dalīšana ar nulli nav definēta. Reiziniet vienādojuma abas puses ar h.
xmh=3602m
Mainiet puses tā, lai visi mainīgie locekļi atrastos pa kreisi.
mxh=3602m
Vienādojums ir standarta formā.
\frac{mxh}{mx}=\frac{3602m}{mx}
Daliet abas puses ar xm.
h=\frac{3602m}{mx}
Dalīšana ar xm atsauc reizināšanu ar xm.
h=\frac{3602}{x}
Daliet 3602m ar xm.
h=\frac{3602}{x}\text{, }h\neq 0
Mainīgais h nevar būt vienāds ar 0.
3602m=xmh
Reiziniet vienādojuma abas puses ar h.
3602m-xmh=0
Atņemiet xmh no abām pusēm.
-hmx+3602m=0
Pārkārtojiet locekļus.
\left(-hx+3602\right)m=0
Savelciet visus locekļus, kuros ir m.
\left(3602-hx\right)m=0
Vienādojums ir standarta formā.
m=0
Daliet 0 ar 3602-hx.
Piemēri
Kvadrātiskais vienādojums
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrija
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineārs vienādojums
y = 3x + 4
Aritmētika
699 * 533
Matricas
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Vienlaicīgs vienādojums
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferencēšana
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrācija
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Ierobežojumus
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}