Pāriet uz galveno saturu
Sadalīt reizinātājos
Tick mark Image
Izrēķināt
Tick mark Image

Līdzīgas problēmas no meklēšanas tīmeklī

Koplietot

2\left(a^{2}-4a+4\right)
Iznesiet reizinātāju 2 pirms iekavām.
\left(a-2\right)^{2}
Apsveriet a^{2}-4a+4. Izmantojiet pareizo kvadrātveida formulu, p^{2}-2pq+q^{2}=\left(p-q\right)^{2}, kur p=a un q=2.
2\left(a-2\right)^{2}
Pārrakstiet reizinātājos sadalīto vienādojumu.
factor(2a^{2}-8a+8)
Šim trinomam ir kvadrāttrinoma forma, iespējams, reizināta ar kopēju reizinātāju. Kvadrāttrinomus var sadalīt reizinātājos, izvelkot kvadrātsaknes no pirmā un pēdējā locekļa.
gcf(2,-8,8)=2
Atrodiet koeficientu lielāko kopējo reizinātāju.
2\left(a^{2}-4a+4\right)
Iznesiet reizinātāju 2 pirms iekavām.
\sqrt{4}=2
Izvelciet kvadrātsakni no pēdējā locekļa 4.
2\left(a-2\right)^{2}
Kvadrāttrinoms ir tāda binoma kvadrāts, kura locekļi ir kvadrāttrinoma pirmā un pēdējā locekļa kvadrātsakņu summa vai starpība; zīmi nosaka kvadrāttrinoma vidējā locekļa zīme.
2a^{2}-8a+8=0
Kvadrātisko polinomu var sadalīt reizinātājos, izmantojot transformāciju ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), kur x_{1} un x_{2} ir kvadrātsaknes vienādojuma ax^{2}+bx+c=0 risinājumi.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{\left(-8\right)^{2}-4\times 2\times 8}}{2\times 2}
Visus ax^{2}+bx+c=0 veida vienādojumus var atrisināt, izmantojot kvadrātvienādojuma sakņu formulu \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. Ar šo kvadrātvienādojuma sakņu formulu iegūst divus atrisinājumus — vienu, kad ± ir saskaitīšana, bet otru, kad tā ir atņemšana.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{64-4\times 2\times 8}}{2\times 2}
Kāpiniet -8 kvadrātā.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{64-8\times 8}}{2\times 2}
Reiziniet -4 reiz 2.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{64-64}}{2\times 2}
Reiziniet -8 reiz 8.
a=\frac{-\left(-8\right)±\sqrt{0}}{2\times 2}
Pieskaitiet 64 pie -64.
a=\frac{-\left(-8\right)±0}{2\times 2}
Izvelciet kvadrātsakni no 0.
a=\frac{8±0}{2\times 2}
Skaitļa -8 pretstats ir 8.
a=\frac{8±0}{4}
Reiziniet 2 reiz 2.
2a^{2}-8a+8=2\left(a-2\right)\left(a-2\right)
Sadaliet sākotnējo izteiksmi, izmantojot ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Aizvietojiet 2 ar x_{1} un 2 ar x_{2}.