Atrast x
x=\frac{3-y}{2}
Atrast y
y=3-2x
Graph
Koplietot
Kopēts starpliktuvē
\frac{y+5}{-2}=\frac{x-4}{5-4}
Saskaitiet -7 un 5, lai iegūtu -2.
\frac{-y-5}{2}=\frac{x-4}{5-4}
Reiziniet skaitītāju un saucēju ar -1.
\frac{-y-5}{2}=\frac{x-4}{1}
Atņemiet 4 no 5, lai iegūtu 1.
\frac{-y-5}{2}=x-4
Viss, kas tiek dalīts ar viens, paliek nemainīgs.
-\frac{1}{2}y-\frac{5}{2}=x-4
Daliet katru -y-5 locekli ar 2, lai iegūtu -\frac{1}{2}y-\frac{5}{2}.
x-4=-\frac{1}{2}y-\frac{5}{2}
Mainiet puses tā, lai visi mainīgie locekļi atrastos pa kreisi.
x=-\frac{1}{2}y-\frac{5}{2}+4
Pievienot 4 abās pusēs.
x=-\frac{1}{2}y+\frac{3}{2}
Saskaitiet -\frac{5}{2} un 4, lai iegūtu \frac{3}{2}.
\frac{y+5}{-2}=\frac{x-4}{5-4}
Saskaitiet -7 un 5, lai iegūtu -2.
\frac{-y-5}{2}=\frac{x-4}{5-4}
Reiziniet skaitītāju un saucēju ar -1.
\frac{-y-5}{2}=\frac{x-4}{1}
Atņemiet 4 no 5, lai iegūtu 1.
\frac{-y-5}{2}=x-4
Viss, kas tiek dalīts ar viens, paliek nemainīgs.
-\frac{1}{2}y-\frac{5}{2}=x-4
Daliet katru -y-5 locekli ar 2, lai iegūtu -\frac{1}{2}y-\frac{5}{2}.
-\frac{1}{2}y=x-4+\frac{5}{2}
Pievienot \frac{5}{2} abās pusēs.
-\frac{1}{2}y=x-\frac{3}{2}
Saskaitiet -4 un \frac{5}{2}, lai iegūtu -\frac{3}{2}.
\frac{-\frac{1}{2}y}{-\frac{1}{2}}=\frac{x-\frac{3}{2}}{-\frac{1}{2}}
Reiziniet abas puses ar -2.
y=\frac{x-\frac{3}{2}}{-\frac{1}{2}}
Dalīšana ar -\frac{1}{2} atsauc reizināšanu ar -\frac{1}{2}.
y=3-2x
Daliet x-\frac{3}{2} ar -\frac{1}{2}, reizinot x-\frac{3}{2} ar apgriezto daļskaitli -\frac{1}{2} .
Piemēri
Kvadrātiskais vienādojums
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometrija
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Lineārs vienādojums
y = 3x + 4
Aritmētika
699 * 533
Matricas
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Vienlaicīgs vienādojums
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferencēšana
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integrācija
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Ierobežojumus
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}