x खातीर सोडोवचें
x=\frac{2}{3}\approx 0.666666667
ग्राफ
वांटचें
क्लिपबोर्डाचेर नक्कल केलां
\left(\sqrt{3x+7}\right)^{2}=\left(4-\sqrt{3x-1}\right)^{2}
समिकरणाच्या दोनूय कुशीनी वर्ग लावचो.
3x+7=\left(4-\sqrt{3x-1}\right)^{2}
3x+7 मेळोवंक 2 चो \sqrt{3x+7} पॉवर मेजचो.
3x+7=16-8\sqrt{3x-1}+\left(\sqrt{3x-1}\right)^{2}
बायनोमियल प्रमेयाचो वापर करून \left(a-b\right)^{2}=a^{2}-2ab+b^{2} विस्तारावचें \left(4-\sqrt{3x-1}\right)^{2}.
3x+7=16-8\sqrt{3x-1}+3x-1
3x-1 मेळोवंक 2 चो \sqrt{3x-1} पॉवर मेजचो.
3x+7=15-8\sqrt{3x-1}+3x
15 मेळोवंक 16 आनी 1 वजा करचे.
3x+7+8\sqrt{3x-1}=15+3x
दोनूय वटांनी 8\sqrt{3x-1} जोडचे.
3x+7+8\sqrt{3x-1}-3x=15
दोनूय कुशींतल्यान 3x वजा करचें.
7+8\sqrt{3x-1}=15
0 मेळोवंक 3x आनी -3x एकठांय करचें.
8\sqrt{3x-1}=15-7
दोनूय कुशींतल्यान 7 वजा करचें.
8\sqrt{3x-1}=8
8 मेळोवंक 15 आनी 7 वजा करचे.
\sqrt{3x-1}=\frac{8}{8}
दोनुय कुशींक 8 न भाग लावचो.
\sqrt{3x-1}=1
1 मेळोवंक 8 क 8 न भाग लावचो.
3x-1=1
समिकरणाच्या दोनूय कुशीनी वर्ग लावचो.
3x-1-\left(-1\right)=1-\left(-1\right)
समिकरणाच्या दोनूय कुशींतल्यान 1 ची बेरीज करची.
3x=1-\left(-1\right)
तातूंतल्यानूच -1 वजा केल्यार 0 उरता.
3x=2
1 तल्यान -1 वजा करची.
\frac{3x}{3}=\frac{2}{3}
दोनुय कुशींक 3 न भाग लावचो.
x=\frac{2}{3}
3 वरवीं भागाकार केल्यार 3 वरवीं केल्लो गुणाकार काडटा.
\sqrt{3\times \frac{2}{3}+7}=4-\sqrt{3\times \frac{2}{3}-1}
\sqrt{3x+7}=4-\sqrt{3x-1} ह्या समिकरणांत x खातीर \frac{2}{3} बदलपी घेवचो.
3=3
सोंपें करचें. मोल x=\frac{2}{3} समिकरणाचें समाधान करता.
x=\frac{2}{3}
समीकरण \sqrt{3x+7}=-\sqrt{3x-1}+4 एकमेव समाधान आसा.
देखीक
द्विघात समीकरण
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
त्रिकोणमिती
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
रेखीय समीकरण
y = 3x + 4
गणीत
699 * 533
मॅट्रिक्स
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
समकालीन समीकरण
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
भेदभाव
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
एकीकरण
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
मर्यादा
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}