मुखेल आशय वगडाय
y, x खातीर सोडोवचें
Tick mark Image
ग्राफ

वॅब सोदांतल्यान समान समस्या

वांटचें

y-x=-\sqrt{3}
पयलें समिकरण विचारांत घेवचें. दोनूय कुशींतल्यान x वजा करचें.
y-4x=0
दुसरें समिकरण विचारांत घेवचें. दोनूय कुशींतल्यान 4x वजा करचें.
y-x=-\sqrt{3},y-4x=0
वजाचो वापर करून समिकरणाची जोडी सोडोवंक, पयलीं एका विशमा खातीर एक समिकरण सोडोवचें. मागीर दुसऱ्या समिकरणांत त्या विशमाचे सुवातेर येवपी निकाल घेवचो.
y-x=-\sqrt{3}
एक समिकरण वेंचचें आनी बरोबर चिन्नाच्या दावे कुशीक y वेगळावन y खातीर तें सोडोवचें.
y=x-\sqrt{3}
समिकरणाच्या दोनूय कुशींतल्यान x ची बेरीज करची.
x-\sqrt{3}-4x=0
y-4x=0 ह्या दुस-या समिकरणांत y खातीर x-\sqrt{3} बदलपी घेवचो.
-3x-\sqrt{3}=0
-4x कडेन x ची बेरीज करची.
-3x=\sqrt{3}
समिकरणाच्या दोनूय कुशींतल्यान \sqrt{3} ची बेरीज करची.
x=-\frac{\sqrt{3}}{3}
दोनुय कुशींक -3 न भाग लावचो.
y=-\frac{\sqrt{3}}{3}-\sqrt{3}
y=x-\sqrt{3} त x खातीर -\frac{\sqrt{3}}{3} बदली घेवचो. कारण निकालांत येवपी समिकरणांत फकत एकूच विशम आसा, तुमी y खातीर थेट सोडोवंक शकतात.
y=-\frac{4\sqrt{3}}{3}
-\frac{\sqrt{3}}{3} कडेन -\sqrt{3} ची बेरीज करची.
y=-\frac{4\sqrt{3}}{3},x=-\frac{\sqrt{3}}{3}
प्रणाली आतां सुटावी जाली.
y-x=-\sqrt{3}
पयलें समिकरण विचारांत घेवचें. दोनूय कुशींतल्यान x वजा करचें.
y-4x=0
दुसरें समिकरण विचारांत घेवचें. दोनूय कुशींतल्यान 4x वजा करचें.
y-x=-\sqrt{3},y-4x=0
कडसरावन सोडोवंक, दोनूय समिकरणांनी एक तरी विशमाचे को-ऐफिशियंट समान आसूंक जाय म्हणटकीर एका समिकरणांतल्यान दुसरें वजा करतकीच विशम रद्द जातलें.
y-y-x+4x=-\sqrt{3}
बरोबर चिन्नाच्या दरेक कुशीच्यो समान संज्ञा वजा करून y-x=-\sqrt{3} तल्यान y-4x=0 वजा करचो.
-x+4x=-\sqrt{3}
-y कडेन y ची बेरीज करची. अटी y आनी -y रद्द जाता, सोडोवंक शकता फकत तें एक विशम समिकरणा वांगडा उरता.
3x=-\sqrt{3}
4x कडेन -x ची बेरीज करची.
x=-\frac{\sqrt{3}}{3}
दोनुय कुशींक 3 न भाग लावचो.
y-4\left(-\frac{\sqrt{3}}{3}\right)=0
y-4x=0 त x खातीर -\frac{\sqrt{3}}{3} बदली घेवचो. कारण निकालांत येवपी समिकरणांत फकत एकूच विशम आसा, तुमी y खातीर थेट सोडोवंक शकतात.
y+\frac{4\sqrt{3}}{3}=0
-\frac{\sqrt{3}}{3}क -4 फावटी गुणचें.
y=-\frac{4\sqrt{3}}{3}
समिकरणाच्या दोनूय कुशींतल्यान \frac{4\sqrt{3}}{3} वजा करचें.
y=-\frac{4\sqrt{3}}{3},x=-\frac{\sqrt{3}}{3}
प्रणाली आतां सुटावी जाली.