Негізгі мазмұнды өткізіп жіберу
m мәнін табыңыз
Tick mark Image

Веб-іздеуден ұқсас ақаулар

Ортақ пайдалану

m^{2}-4=0
Екі жағын да 9 санына бөліңіз.
\left(m-2\right)\left(m+2\right)=0
m^{2}-4 өрнегін қарастырыңыз. m^{2}-4 мәнін m^{2}-2^{2} ретінде қайта жазыңыз. Квадраттар айырмасын мына ереже арқылы көбейткіштерге жіктеуге болады: a^{2}-b^{2}=\left(a-b\right)\left(a+b\right).
m=2 m=-2
Теңдеулердің шешімін табу үшін, m-2=0 және m+2=0 теңдіктерін шешіңіз.
9m^{2}=36
Екі жағына 36 қосу. Кез келген сан мен нөлдің қосындысы сол санның өзіне тең болады.
m^{2}=\frac{36}{9}
Екі жағын да 9 санына бөліңіз.
m^{2}=4
4 нәтижесін алу үшін, 36 мәнін 9 мәніне бөліңіз.
m=2 m=-2
Теңдеудің екі жағының квадрат түбірін шығарыңыз.
9m^{2}-36=0
Осыған ұқсас x^{2} бос мүшесі бар, бірақ x мүшесі жоқ квадраттық теңдеулерді \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} квадраттық теңдеу формуласын пайдалана отырып шешуге болады. Бұл үшін квадраттық теңдеуді стандартты ax^{2}+bx+c=0 формуласына келтіру қажет.
m=\frac{0±\sqrt{0^{2}-4\times 9\left(-36\right)}}{2\times 9}
Бұл теңдеу стандартты формулада берілген: ax^{2}+bx+c=0. \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a} квадрат теңдеуінде 9 санын a мәніне, 0 санын b мәніне және -36 санын c мәніне ауыстырыңыз.
m=\frac{0±\sqrt{-4\times 9\left(-36\right)}}{2\times 9}
0 санының квадратын шығарыңыз.
m=\frac{0±\sqrt{-36\left(-36\right)}}{2\times 9}
-4 санын 9 санына көбейтіңіз.
m=\frac{0±\sqrt{1296}}{2\times 9}
-36 санын -36 санына көбейтіңіз.
m=\frac{0±36}{2\times 9}
1296 санының квадраттық түбірін шығарыңыз.
m=\frac{0±36}{18}
2 санын 9 санына көбейтіңіз.
m=2
Енді ± плюс болған кездегі m=\frac{0±36}{18} теңдеуін шешіңіз. 36 санын 18 санына бөліңіз.
m=-2
Енді ± минус болған кездегі m=\frac{0±36}{18} теңдеуін шешіңіз. -36 санын 18 санына бөліңіз.
m=2 m=-2
Теңдеу енді шешілді.