Негізгі мазмұнды өткізіп жіберу
x_1, x_2, x_3 мәнін табыңыз
Tick mark Image

Веб-іздеуден ұқсас ақаулар

Ортақ пайдалану

x_{2}=-2x_{1}-x_{3}+1
2x_{1}+x_{2}+x_{3}=1 теңдеуін шешіп, x_{2} мәнін анықтаңыз.
2x_{1}-2\left(-2x_{1}-x_{3}+1\right)-x_{3}=-7 4x_{1}-2x_{1}-x_{3}+1+3x_{3}=1
Екінші және үшінші теңдеуде x_{2} мәнін -2x_{1}-x_{3}+1 мәніне ауыстырыңыз.
x_{1}=-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6} x_{3}=-x_{1}
Осы теңдеулерді шешіп, сәйкесінше x_{1} және x_{3} мәндерін анықтаңыз.
x_{3}=-\left(-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6}\right)
x_{3}=-x_{1} теңдеуінде x_{1} мәнін -\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6} мәніне ауыстырыңыз.
x_{3}=1
x_{3}=-\left(-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6}\right) теңдеуін шешіп, x_{3} мәнін анықтаңыз.
x_{1}=-\frac{1}{6}-\frac{5}{6}
x_{1}=-\frac{1}{6}x_{3}-\frac{5}{6} теңдеуінде x_{3} мәнін 1 мәніне ауыстырыңыз.
x_{1}=-1
x_{1}=-\frac{1}{6}-\frac{5}{6} теңдеуінен x_{1} мәнін есептеп шығарыңыз.
x_{2}=-2\left(-1\right)-1+1
x_{2}=-2x_{1}-x_{3}+1 теңдеуінде x_{1} мәнін -1 мәніне, ал x_{3} мәнін 1 мәніне ауыстырыңыз.
x_{2}=2
x_{2}=-2\left(-1\right)-1+1 теңдеуінен x_{2} мәнін есептеп шығарыңыз.
x_{1}=-1 x_{2}=2 x_{3}=1
Жүйедегі ақаулар енді шешілді.