ამოხსნა a-ისთვის
a=2\left(\sqrt{266}+8\right)\approx 48.619012861
გაზიარება
კოპირებულია ბუფერში
2=\frac{-60+11+33+a}{\sqrt{12^{2}+11^{2}+1}}
გადაამრავლეთ -5 და 12, რათა მიიღოთ -60. გადაამრავლეთ 11 და 3, რათა მიიღოთ 33.
2=\frac{-49+33+a}{\sqrt{12^{2}+11^{2}+1}}
შეკრიბეთ -60 და 11, რათა მიიღოთ -49.
2=\frac{-16+a}{\sqrt{12^{2}+11^{2}+1}}
შეკრიბეთ -49 და 33, რათა მიიღოთ -16.
2=\frac{-16+a}{\sqrt{144+11^{2}+1}}
გამოთვალეთ2-ის 12 ხარისხი და მიიღეთ 144.
2=\frac{-16+a}{\sqrt{144+121+1}}
გამოთვალეთ2-ის 11 ხარისხი და მიიღეთ 121.
2=\frac{-16+a}{\sqrt{265+1}}
შეკრიბეთ 144 და 121, რათა მიიღოთ 265.
2=\frac{-16+a}{\sqrt{266}}
შეკრიბეთ 265 და 1, რათა მიიღოთ 266.
2=\frac{\left(-16+a\right)\sqrt{266}}{\left(\sqrt{266}\right)^{2}}
გაათავისუფლეთ ირაციონალურობებისგან \frac{-16+a}{\sqrt{266}} მნიშვნელი მრიცხველისა და მნიშვნელის \sqrt{266}-ზე გამრავლებით.
2=\frac{\left(-16+a\right)\sqrt{266}}{266}
\sqrt{266}-ის კვადრატია 266.
2=\frac{-16\sqrt{266}+a\sqrt{266}}{266}
გამოიყენეთ დისტრიბუციული თვისება, რათა გაამრავლოთ -16+a \sqrt{266}-ზე.
\frac{-16\sqrt{266}+a\sqrt{266}}{266}=2
შეუცვალეთ ადგილები ისე, რომ ყველა ცვლადი წევრები მარცხენა მხარეს აღმოჩნდეს.
-16\sqrt{266}+a\sqrt{266}=2\times 266
ორივე მხარე გაამრავლეთ 266-ზე.
-16\sqrt{266}+a\sqrt{266}=532
გადაამრავლეთ 2 და 266, რათა მიიღოთ 532.
a\sqrt{266}=532+16\sqrt{266}
დაამატეთ 16\sqrt{266} ორივე მხარეს.
\sqrt{266}a=16\sqrt{266}+532
განტოლება სტანდარტული ფორმისაა.
\frac{\sqrt{266}a}{\sqrt{266}}=\frac{16\sqrt{266}+532}{\sqrt{266}}
ორივე მხარე გაყავით \sqrt{266}-ზე.
a=\frac{16\sqrt{266}+532}{\sqrt{266}}
\sqrt{266}-ზე გაყოფა აუქმებს \sqrt{266}-ზე გამრავლებას.
a=2\sqrt{266}+16
გაყავით 532+16\sqrt{266} \sqrt{266}-ზე.
მაგალითები
კვადრატული განტოლება
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
ტრიგონომეტრია
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
ხაზოვანი განტოლება
y = 3x + 4
არითმეტიკა
699 * 533
მატრიცა
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
სინქრონული განტოლება
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
დიფერენცირება
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
ინტეგრაცია
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
ლიმიტები
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}