Լուծել K-ի համար
K=N-QG^{2}
G\neq 0
Լուծել G-ի համար
\left\{\begin{matrix}G=\sqrt{-\frac{K-N}{Q}}\text{; }G=-\sqrt{-\frac{K-N}{Q}}\text{, }&Q<0\text{ and }N<K\\G=\sqrt{\frac{N-K}{Q}}\text{; }G=-\sqrt{\frac{N-K}{Q}}\text{, }&Q>0\text{ and }N>K\\G\neq 0\text{, }&N=K\text{ and }Q=0\end{matrix}\right.
Կիսվեք
Պատճենահանված է clipboard
KG^{-\frac{5}{3}}=NG^{-\frac{5}{3}}-QG^{\frac{1}{3}}
Փոխանակեք կողմերը, այնպես որ բոլոր փոփոխական անդամները լինեն ձախ կողմում:
G^{-\frac{5}{3}}K=G^{-\frac{5}{3}}N-\sqrt[3]{G}Q
Վերադասավորեք անդամները:
G^{-\frac{5}{3}}K=-\sqrt[3]{G}Q+G^{-\frac{5}{3}}N
Վերադասավորեք անդամները:
\frac{1}{G^{\frac{5}{3}}}K=-\sqrt[3]{G}Q+\frac{N}{G^{\frac{5}{3}}}
Հավասարումն այժմ ստանդարտ ձևով է:
\frac{\frac{1}{G^{\frac{5}{3}}}KG^{\frac{5}{3}}}{1}=\frac{N-QG^{2}}{G^{\frac{5}{3}}\times \frac{1}{G^{\frac{5}{3}}}}
Բաժանեք երկու կողմերը G^{-\frac{5}{3}}-ի:
K=\frac{N-QG^{2}}{G^{\frac{5}{3}}\times \frac{1}{G^{\frac{5}{3}}}}
Բաժանելով G^{-\frac{5}{3}}-ի՝ հետարկվում է G^{-\frac{5}{3}}-ով բազմապատկումը:
K=N-QG^{2}
Բաժանեք \frac{-QG^{2}+N}{G^{\frac{5}{3}}}-ը G^{-\frac{5}{3}}-ի վրա:
Օրինակներ
Քառակուսային հավասարում
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Եռանկյունաչափություն
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Գծային հավասարում
y = 3x + 4
Թվաբանություն
699 * 533
Մատրիցա
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Միաժամանակյա հավասարում
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Դիֆերենցիալ
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Ինտեգրացիա
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Սահմանաչափեր
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}