Skip դեպի հիմնական բովանդակությունը
Լուծել a-ի համար (complex solution)
Tick mark Image
Լուծել b-ի համար (complex solution)
Tick mark Image
Լուծել a-ի համար
Tick mark Image
Լուծել b-ի համար
Tick mark Image
Գրաֆիկ

Նմանատիպ խնդիրներ վեբ-որոնումից

Կիսվեք

ax^{2}+bx+c=\eta
Փոխանակեք կողմերը, այնպես որ բոլոր փոփոխական անդամները լինեն ձախ կողմում:
ax^{2}+c=\eta -bx
Հանեք bx երկու կողմերից:
ax^{2}=\eta -bx-c
Հանեք c երկու կողմերից:
x^{2}a=-bx+\eta -c
Հավասարումն այժմ ստանդարտ ձևով է:
\frac{x^{2}a}{x^{2}}=\frac{-bx+\eta -c}{x^{2}}
Բաժանեք երկու կողմերը x^{2}-ի:
a=\frac{-bx+\eta -c}{x^{2}}
Բաժանելով x^{2}-ի՝ հետարկվում է x^{2}-ով բազմապատկումը:
ax^{2}+bx+c=\eta
Փոխանակեք կողմերը, այնպես որ բոլոր փոփոխական անդամները լինեն ձախ կողմում:
bx+c=\eta -ax^{2}
Հանեք ax^{2} երկու կողմերից:
bx=\eta -ax^{2}-c
Հանեք c երկու կողմերից:
bx=-ax^{2}+\eta -c
Վերադասավորեք անդամները:
xb=-ax^{2}+\eta -c
Հավասարումն այժմ ստանդարտ ձևով է:
\frac{xb}{x}=\frac{-ax^{2}+\eta -c}{x}
Բաժանեք երկու կողմերը x-ի:
b=\frac{-ax^{2}+\eta -c}{x}
Բաժանելով x-ի՝ հետարկվում է x-ով բազմապատկումը:
ax^{2}+bx+c=\eta
Փոխանակեք կողմերը, այնպես որ բոլոր փոփոխական անդամները լինեն ձախ կողմում:
ax^{2}+c=\eta -bx
Հանեք bx երկու կողմերից:
ax^{2}=\eta -bx-c
Հանեք c երկու կողմերից:
x^{2}a=-bx+\eta -c
Հավասարումն այժմ ստանդարտ ձևով է:
\frac{x^{2}a}{x^{2}}=\frac{-bx+\eta -c}{x^{2}}
Բաժանեք երկու կողմերը x^{2}-ի:
a=\frac{-bx+\eta -c}{x^{2}}
Բաժանելով x^{2}-ի՝ հետարկվում է x^{2}-ով բազմապատկումը:
ax^{2}+bx+c=\eta
Փոխանակեք կողմերը, այնպես որ բոլոր փոփոխական անդամները լինեն ձախ կողմում:
bx+c=\eta -ax^{2}
Հանեք ax^{2} երկու կողմերից:
bx=\eta -ax^{2}-c
Հանեք c երկու կողմերից:
bx=-ax^{2}+\eta -c
Վերադասավորեք անդամները:
xb=-ax^{2}+\eta -c
Հավասարումն այժմ ստանդարտ ձևով է:
\frac{xb}{x}=\frac{-ax^{2}+\eta -c}{x}
Բաժանեք երկու կողմերը x-ի:
b=\frac{-ax^{2}+\eta -c}{x}
Բաժանելով x-ի՝ հետարկվում է x-ով բազմապատկումը: