Resolver x
x=\frac{2y}{3}-\frac{2z}{3}+3
Resolver y
y=\frac{3x}{2}+z-\frac{9}{2}
Compartir
Copiado a portapapeis
x=4-\left(1+\frac{2}{3}z-\frac{2}{3}y\right)
Divide cada termo de 3+2z-2y entre 3 para obter 1+\frac{2}{3}z-\frac{2}{3}y.
x=4-1-\frac{2}{3}z+\frac{2}{3}y
Para calcular o oposto de 1+\frac{2}{3}z-\frac{2}{3}y, calcula o oposto de cada termo.
x=3-\frac{2}{3}z+\frac{2}{3}y
Resta 1 de 4 para obter 3.
x=4-\left(1+\frac{2}{3}z-\frac{2}{3}y\right)
Divide cada termo de 3+2z-2y entre 3 para obter 1+\frac{2}{3}z-\frac{2}{3}y.
x=4-1-\frac{2}{3}z+\frac{2}{3}y
Para calcular o oposto de 1+\frac{2}{3}z-\frac{2}{3}y, calcula o oposto de cada termo.
x=3-\frac{2}{3}z+\frac{2}{3}y
Resta 1 de 4 para obter 3.
3-\frac{2}{3}z+\frac{2}{3}y=x
Cambia de lado para que todos os termos variables estean no lado esquerdo.
-\frac{2}{3}z+\frac{2}{3}y=x-3
Resta 3 en ambos lados.
\frac{2}{3}y=x-3+\frac{2}{3}z
Engadir \frac{2}{3}z en ambos lados.
\frac{2}{3}y=\frac{2z}{3}+x-3
A ecuación está en forma estándar.
\frac{\frac{2}{3}y}{\frac{2}{3}}=\frac{\frac{2z}{3}+x-3}{\frac{2}{3}}
Divide ambos lados da ecuación entre \frac{2}{3}, o que é igual a multiplicar ambos lados polo recíproco da fracción.
y=\frac{\frac{2z}{3}+x-3}{\frac{2}{3}}
A división entre \frac{2}{3} desfai a multiplicación por \frac{2}{3}.
y=\frac{3x}{2}+z-\frac{9}{2}
Divide x-3+\frac{2z}{3} entre \frac{2}{3} mediante a multiplicación de x-3+\frac{2z}{3} polo recíproco de \frac{2}{3}.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}