Saltar ao contido principal
Factorizar
Tick mark Image
Calcular
Tick mark Image

Problemas similares da busca web

Compartir

a+b=-3 ab=1\left(-4\right)=-4
Factoriza a expresión mediante agrupamento. Primeiro, a expresión ten que volver escribirse como m^{2}+am+bm-4. Para atopar a e b, configura un sistema para resolver.
1,-4 2,-2
Dado que ab é negativo, a e b teñen signos opostos. Dado que a+b é negativo, o número negativo ten maior valor absoluto que o positivo. Pon na lista todos eses pares enteiros que dan produto -4.
1-4=-3 2-2=0
Calcular a suma para cada parella.
a=-4 b=1
A solución é a parella que fornece a suma -3.
\left(m^{2}-4m\right)+\left(m-4\right)
Reescribe m^{2}-3m-4 como \left(m^{2}-4m\right)+\left(m-4\right).
m\left(m-4\right)+m-4
Factorizar m en m^{2}-4m.
\left(m-4\right)\left(m+1\right)
Factoriza o termo común m-4 mediante a propiedade distributiva.
m^{2}-3m-4=0
O polinomio cadrático pode factorizarse coa transformación ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), onde x_{1} e x_{2} son as solucións á ecuación cadrática ax^{2}+bx+c=0.
m=\frac{-\left(-3\right)±\sqrt{\left(-3\right)^{2}-4\left(-4\right)}}{2}
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
m=\frac{-\left(-3\right)±\sqrt{9-4\left(-4\right)}}{2}
Eleva -3 ao cadrado.
m=\frac{-\left(-3\right)±\sqrt{9+16}}{2}
Multiplica -4 por -4.
m=\frac{-\left(-3\right)±\sqrt{25}}{2}
Suma 9 a 16.
m=\frac{-\left(-3\right)±5}{2}
Obtén a raíz cadrada de 25.
m=\frac{3±5}{2}
O contrario de -3 é 3.
m=\frac{8}{2}
Agora resolve a ecuación m=\frac{3±5}{2} se ± é máis. Suma 3 a 5.
m=4
Divide 8 entre 2.
m=-\frac{2}{2}
Agora resolve a ecuación m=\frac{3±5}{2} se ± é menos. Resta 5 de 3.
m=-1
Divide -2 entre 2.
m^{2}-3m-4=\left(m-4\right)\left(m-\left(-1\right)\right)
Factoriza a expresión orixinal usando ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Substitúe 4 por x_{1} e -1 por x_{2}.
m^{2}-3m-4=\left(m-4\right)\left(m+1\right)
Simplifica todas as expresións do formulario p-\left(-q\right) a p+q.