Factorizar
\left(m-24\right)\left(m+3\right)
Calcular
\left(m-24\right)\left(m+3\right)
Compartir
Copiado a portapapeis
a+b=-21 ab=1\left(-72\right)=-72
Factoriza a expresión mediante agrupamento. Primeiro, a expresión ten que volver escribirse como m^{2}+am+bm-72. Para atopar a e b, configura un sistema para resolver.
1,-72 2,-36 3,-24 4,-18 6,-12 8,-9
Dado que ab é negativo, a e b teñen signos opostos. Dado que a+b é negativo, o número negativo ten maior valor absoluto que o positivo. Pon na lista todos eses pares enteiros que dan produto -72.
1-72=-71 2-36=-34 3-24=-21 4-18=-14 6-12=-6 8-9=-1
Calcular a suma para cada parella.
a=-24 b=3
A solución é a parella que fornece a suma -21.
\left(m^{2}-24m\right)+\left(3m-72\right)
Reescribe m^{2}-21m-72 como \left(m^{2}-24m\right)+\left(3m-72\right).
m\left(m-24\right)+3\left(m-24\right)
Factoriza m no primeiro e 3 no grupo segundo.
\left(m-24\right)\left(m+3\right)
Factoriza o termo común m-24 mediante a propiedade distributiva.
m^{2}-21m-72=0
O polinomio cadrático pode factorizarse coa transformación ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), onde x_{1} e x_{2} son as solucións á ecuación cadrática ax^{2}+bx+c=0.
m=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{\left(-21\right)^{2}-4\left(-72\right)}}{2}
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
m=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{441-4\left(-72\right)}}{2}
Eleva -21 ao cadrado.
m=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{441+288}}{2}
Multiplica -4 por -72.
m=\frac{-\left(-21\right)±\sqrt{729}}{2}
Suma 441 a 288.
m=\frac{-\left(-21\right)±27}{2}
Obtén a raíz cadrada de 729.
m=\frac{21±27}{2}
O contrario de -21 é 21.
m=\frac{48}{2}
Agora resolve a ecuación m=\frac{21±27}{2} se ± é máis. Suma 21 a 27.
m=24
Divide 48 entre 2.
m=-\frac{6}{2}
Agora resolve a ecuación m=\frac{21±27}{2} se ± é menos. Resta 27 de 21.
m=-3
Divide -6 entre 2.
m^{2}-21m-72=\left(m-24\right)\left(m-\left(-3\right)\right)
Factoriza a expresión orixinal usando ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Substitúe 24 por x_{1} e -3 por x_{2}.
m^{2}-21m-72=\left(m-24\right)\left(m+3\right)
Simplifica todas as expresións do formulario p-\left(-q\right) a p+q.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}