Saltar ao contido principal
Factorizar
Tick mark Image
Calcular
Tick mark Image

Problemas similares da busca web

Compartir

a+b=-2 ab=1\left(-3\right)=-3
Factoriza a expresión mediante agrupamento. Primeiro, a expresión ten que volver escribirse como k^{2}+ak+bk-3. Para atopar a e b, configura un sistema para resolver.
a=-3 b=1
Dado que ab é negativo, a e b teñen signos opostos. Dado que a+b é negativo, o número negativo ten maior valor absoluto que o positivo. A única parella así é a solución de sistema.
\left(k^{2}-3k\right)+\left(k-3\right)
Reescribe k^{2}-2k-3 como \left(k^{2}-3k\right)+\left(k-3\right).
k\left(k-3\right)+k-3
Factorizar k en k^{2}-3k.
\left(k-3\right)\left(k+1\right)
Factoriza o termo común k-3 mediante a propiedade distributiva.
k^{2}-2k-3=0
O polinomio cadrático pode factorizarse coa transformación ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right), onde x_{1} e x_{2} son as solucións á ecuación cadrática ax^{2}+bx+c=0.
k=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{\left(-2\right)^{2}-4\left(-3\right)}}{2}
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
k=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4-4\left(-3\right)}}{2}
Eleva -2 ao cadrado.
k=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{4+12}}{2}
Multiplica -4 por -3.
k=\frac{-\left(-2\right)±\sqrt{16}}{2}
Suma 4 a 12.
k=\frac{-\left(-2\right)±4}{2}
Obtén a raíz cadrada de 16.
k=\frac{2±4}{2}
O contrario de -2 é 2.
k=\frac{6}{2}
Agora resolve a ecuación k=\frac{2±4}{2} se ± é máis. Suma 2 a 4.
k=3
Divide 6 entre 2.
k=-\frac{2}{2}
Agora resolve a ecuación k=\frac{2±4}{2} se ± é menos. Resta 4 de 2.
k=-1
Divide -2 entre 2.
k^{2}-2k-3=\left(k-3\right)\left(k-\left(-1\right)\right)
Factoriza a expresión orixinal usando ax^{2}+bx+c=a\left(x-x_{1}\right)\left(x-x_{2}\right). Substitúe 3 por x_{1} e -1 por x_{2}.
k^{2}-2k-3=\left(k-3\right)\left(k+1\right)
Simplifica todas as expresións do formulario p-\left(-q\right) a p+q.