Saltar ao contido principal
Resolver k
Tick mark Image

Problemas similares da busca web

Compartir

k^{2}+6k=1
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
k^{2}+6k-1=1-1
Resta 1 en ambos lados da ecuación.
k^{2}+6k-1=0
Se restas 1 a si mesmo, quédache 0.
k=\frac{-6±\sqrt{6^{2}-4\left(-1\right)}}{2}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 1, b por 6 e c por -1 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
k=\frac{-6±\sqrt{36-4\left(-1\right)}}{2}
Eleva 6 ao cadrado.
k=\frac{-6±\sqrt{36+4}}{2}
Multiplica -4 por -1.
k=\frac{-6±\sqrt{40}}{2}
Suma 36 a 4.
k=\frac{-6±2\sqrt{10}}{2}
Obtén a raíz cadrada de 40.
k=\frac{2\sqrt{10}-6}{2}
Agora resolve a ecuación k=\frac{-6±2\sqrt{10}}{2} se ± é máis. Suma -6 a 2\sqrt{10}.
k=\sqrt{10}-3
Divide -6+2\sqrt{10} entre 2.
k=\frac{-2\sqrt{10}-6}{2}
Agora resolve a ecuación k=\frac{-6±2\sqrt{10}}{2} se ± é menos. Resta 2\sqrt{10} de -6.
k=-\sqrt{10}-3
Divide -6-2\sqrt{10} entre 2.
k=\sqrt{10}-3 k=-\sqrt{10}-3
A ecuación está resolta.
k^{2}+6k=1
As ecuacións cadráticas coma esta pódense resolver completando o cadrado. Para completar o cadrado, a ecuación debe estar na forma x^{2}+bx=c.
k^{2}+6k+3^{2}=1+3^{2}
Divide 6, o coeficiente do termo x, entre 2 para obter 3. Despois, suma o cadrado de 3 en ambos lados da ecuación. Este paso converte o lado esquerdo da ecuación nun cadrado perfecto.
k^{2}+6k+9=1+9
Eleva 3 ao cadrado.
k^{2}+6k+9=10
Suma 1 a 9.
\left(k+3\right)^{2}=10
Factoriza k^{2}+6k+9. En xeral, cando x^{2}+bx+c é un cadrado perfecto, sempre se pode factorizar como \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(k+3\right)^{2}}=\sqrt{10}
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
k+3=\sqrt{10} k+3=-\sqrt{10}
Simplifica.
k=\sqrt{10}-3 k=-\sqrt{10}-3
Resta 3 en ambos lados da ecuación.