d h = ( 15 t + 6 ) d t
Resolver d (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\d=0\text{, }&\text{unconditionally}\\d\in \mathrm{C}\text{, }&h=3t\left(5t+2\right)\end{matrix}\right.
Resolver h (complex solution)
\left\{\begin{matrix}\\h=3t\left(5t+2\right)\text{, }&\text{unconditionally}\\h\in \mathrm{C}\text{, }&d=0\end{matrix}\right.
Resolver d
\left\{\begin{matrix}\\d=0\text{, }&\text{unconditionally}\\d\in \mathrm{R}\text{, }&h=3t\left(5t+2\right)\end{matrix}\right.
Resolver h
\left\{\begin{matrix}\\h=3t\left(5t+2\right)\text{, }&\text{unconditionally}\\h\in \mathrm{R}\text{, }&d=0\end{matrix}\right.
Compartir
Copiado a portapapeis
dh=\left(15td+6d\right)t
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15t+6 por d.
dh=15dt^{2}+6dt
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15td+6d por t.
dh-15dt^{2}=6dt
Resta 15dt^{2} en ambos lados.
dh-15dt^{2}-6dt=0
Resta 6dt en ambos lados.
\left(h-15t^{2}-6t\right)d=0
Combina todos os termos que conteñan d.
\left(h-6t-15t^{2}\right)d=0
A ecuación está en forma estándar.
d=0
Divide 0 entre -15t^{2}-6t+h.
dh=\left(15td+6d\right)t
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15t+6 por d.
dh=15dt^{2}+6dt
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15td+6d por t.
\frac{dh}{d}=\frac{3dt\left(5t+2\right)}{d}
Divide ambos lados entre d.
h=\frac{3dt\left(5t+2\right)}{d}
A división entre d desfai a multiplicación por d.
h=3t\left(5t+2\right)
Divide 3dt\left(2+5t\right) entre d.
dh=\left(15td+6d\right)t
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15t+6 por d.
dh=15dt^{2}+6dt
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15td+6d por t.
dh-15dt^{2}=6dt
Resta 15dt^{2} en ambos lados.
dh-15dt^{2}-6dt=0
Resta 6dt en ambos lados.
\left(h-15t^{2}-6t\right)d=0
Combina todos os termos que conteñan d.
\left(h-6t-15t^{2}\right)d=0
A ecuación está en forma estándar.
d=0
Divide 0 entre -15t^{2}-6t+h.
dh=\left(15td+6d\right)t
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15t+6 por d.
dh=15dt^{2}+6dt
Usa a propiedade distributiva para multiplicar 15td+6d por t.
\frac{dh}{d}=\frac{3dt\left(5t+2\right)}{d}
Divide ambos lados entre d.
h=\frac{3dt\left(5t+2\right)}{d}
A división entre d desfai a multiplicación por d.
h=3t\left(5t+2\right)
Divide 3dt\left(2+5t\right) entre d.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}