Resolver a
a=-1
Compartir
Copiado a portapapeis
a+b=2 ab=1
Para resolver a ecuación, factoriza a^{2}+2a+1 usando fórmulas a^{2}+\left(a+b\right)a+ab=\left(a+a\right)\left(a+b\right) . Para atopar a e b, configura un sistema para resolver.
a=1 b=1
Dado que ab é positivo, a e b teñen o mesmo signo. Dado que a+b é positivo, a e b son os dous positivos. A única parella así é a solución de sistema.
\left(a+1\right)\left(a+1\right)
Reescribe a expresión factorizada \left(a+a\right)\left(a+b\right) usando os valores obtidos.
\left(a+1\right)^{2}
Reescribe como cadrado de binomio.
a=-1
Para atopar a solución de ecuación, resolve a+1=0.
a+b=2 ab=1\times 1=1
Para resolver a ecuación, factoriza o lado esquerdo mediante agrupamento. Primeiro, lado esquerdo ten que volver escribirse como a^{2}+aa+ba+1. Para atopar a e b, configura un sistema para resolver.
a=1 b=1
Dado que ab é positivo, a e b teñen o mesmo signo. Dado que a+b é positivo, a e b son os dous positivos. A única parella así é a solución de sistema.
\left(a^{2}+a\right)+\left(a+1\right)
Reescribe a^{2}+2a+1 como \left(a^{2}+a\right)+\left(a+1\right).
a\left(a+1\right)+a+1
Factorizar a en a^{2}+a.
\left(a+1\right)\left(a+1\right)
Factoriza o termo común a+1 mediante a propiedade distributiva.
\left(a+1\right)^{2}
Reescribe como cadrado de binomio.
a=-1
Para atopar a solución de ecuación, resolve a+1=0.
a^{2}+2a+1=0
Todas as ecuacións na forma ax^{2}+bx+c=0 pódense resolver coa fórmula cadrática: \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}. A fórmula cadrática fornece dúas solucións, unha cando ± é suma e outra cando é resta.
a=\frac{-2±\sqrt{2^{2}-4}}{2}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 1, b por 2 e c por 1 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
a=\frac{-2±\sqrt{4-4}}{2}
Eleva 2 ao cadrado.
a=\frac{-2±\sqrt{0}}{2}
Suma 4 a -4.
a=-\frac{2}{2}
Obtén a raíz cadrada de 0.
a=-1
Divide -2 entre 2.
\left(a+1\right)^{2}=0
Factoriza a^{2}+2a+1. En xeral, cando x^{2}+bx+c é un cadrado perfecto, sempre se pode factorizar como \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(a+1\right)^{2}}=\sqrt{0}
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
a+1=0 a+1=0
Simplifica.
a=-1 a=-1
Resta 1 en ambos lados da ecuación.
a=-1
A ecuación está resolta. As solucións son iguais.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}