Resolver a
\left\{\begin{matrix}a=\frac{G}{b+\pi }\text{, }&b\neq -\pi \\a\in \mathrm{R}\text{, }&G=0\text{ and }b=-\pi \end{matrix}\right.
Resolver G
G=a\left(b+\pi \right)
Compartir
Copiado a portapapeis
a\pi +ab=G
Cambia de lado para que todos os termos variables estean no lado esquerdo.
\left(\pi +b\right)a=G
Combina todos os termos que conteñan a.
\left(b+\pi \right)a=G
A ecuación está en forma estándar.
\frac{\left(b+\pi \right)a}{b+\pi }=\frac{G}{b+\pi }
Divide ambos lados entre \pi +b.
a=\frac{G}{b+\pi }
A división entre \pi +b desfai a multiplicación por \pi +b.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}