Saltar ao contido principal
Resolver C_p
Tick mark Image
Resolver C_r
Tick mark Image

Problemas similares da busca web

Compartir

RTVC_{p}-C_{r}RTV=R\left(1+\frac{2a}{RTV}\right)RTV
Multiplica ambos lados da ecuación por RTV.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R^{2}\left(1+\frac{2a}{RTV}\right)TV
Multiplica R e R para obter R^{2}.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R^{2}\left(\frac{RTV}{RTV}+\frac{2a}{RTV}\right)TV
Para sumar ou restar expresións, expándeas para facer que os seus denominadores sexan iguais. Multiplica 1 por \frac{RTV}{RTV}.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R^{2}\times \frac{RTV+2a}{RTV}TV
Dado que \frac{RTV}{RTV} e \frac{2a}{RTV} teñen o mesmo denominador, súmaos mediante a suma dos seus numeradores.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R^{2}\left(RTV+2a\right)}{RTV}TV
Expresa R^{2}\times \frac{RTV+2a}{RTV} como unha única fracción.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)}{TV}TV
Anula R no numerador e no denominador.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)T}{TV}V
Expresa \frac{R\left(RTV+2a\right)}{TV}T como unha única fracción.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)}{V}V
Anula T no numerador e no denominador.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)V}{V}
Expresa \frac{R\left(RTV+2a\right)}{V}V como unha única fracción.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R\left(RTV+2a\right)
Anula V no numerador e no denominador.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=TVR^{2}+2Ra
Usa a propiedade distributiva para multiplicar R por RTV+2a.
RTVC_{p}=TVR^{2}+2Ra+C_{r}RTV
Engadir C_{r}RTV en ambos lados.
RTVC_{p}=C_{r}RTV+2Ra+TVR^{2}
A ecuación está en forma estándar.
\frac{RTVC_{p}}{RTV}=\frac{R\left(C_{r}TV+RTV+2a\right)}{RTV}
Divide ambos lados entre RTV.
C_{p}=\frac{R\left(C_{r}TV+RTV+2a\right)}{RTV}
A división entre RTV desfai a multiplicación por RTV.
C_{p}=C_{r}+R+\frac{2a}{TV}
Divide R\left(TVR+2a+C_{r}TV\right) entre RTV.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R\left(1+\frac{2a}{RTV}\right)RTV
Multiplica ambos lados da ecuación por RTV.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R^{2}\left(1+\frac{2a}{RTV}\right)TV
Multiplica R e R para obter R^{2}.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R^{2}\left(\frac{RTV}{RTV}+\frac{2a}{RTV}\right)TV
Para sumar ou restar expresións, expándeas para facer que os seus denominadores sexan iguais. Multiplica 1 por \frac{RTV}{RTV}.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R^{2}\times \frac{RTV+2a}{RTV}TV
Dado que \frac{RTV}{RTV} e \frac{2a}{RTV} teñen o mesmo denominador, súmaos mediante a suma dos seus numeradores.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R^{2}\left(RTV+2a\right)}{RTV}TV
Expresa R^{2}\times \frac{RTV+2a}{RTV} como unha única fracción.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)}{TV}TV
Anula R no numerador e no denominador.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)T}{TV}V
Expresa \frac{R\left(RTV+2a\right)}{TV}T como unha única fracción.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)}{V}V
Anula T no numerador e no denominador.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=\frac{R\left(RTV+2a\right)V}{V}
Expresa \frac{R\left(RTV+2a\right)}{V}V como unha única fracción.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=R\left(RTV+2a\right)
Anula V no numerador e no denominador.
RTVC_{p}-C_{r}RTV=TVR^{2}+2Ra
Usa a propiedade distributiva para multiplicar R por RTV+2a.
-C_{r}RTV=TVR^{2}+2Ra-RTVC_{p}
Resta RTVC_{p} en ambos lados.
-C_{r}RTV=-C_{p}RTV+2Ra+TVR^{2}
Reordena os termos.
\left(-RTV\right)C_{r}=TVR^{2}+2Ra-C_{p}RTV
A ecuación está en forma estándar.
\frac{\left(-RTV\right)C_{r}}{-RTV}=\frac{R\left(2a+RTV-C_{p}TV\right)}{-RTV}
Divide ambos lados entre -RTV.
C_{r}=\frac{R\left(2a+RTV-C_{p}TV\right)}{-RTV}
A división entre -RTV desfai a multiplicación por -RTV.
C_{r}=C_{p}-R-\frac{2a}{TV}
Divide R\left(-C_{p}TV+2a+TVR\right) entre -RTV.