Resolver b
b=c^{2}+\frac{A}{2}
Resolver A
A=2\left(b-c^{2}\right)
Compartir
Copiado a portapapeis
2b-c^{2}\times 2=A
Cambia de lado para que todos os termos variables estean no lado esquerdo.
2b=A+c^{2}\times 2
Engadir c^{2}\times 2 en ambos lados.
2b=A+2c^{2}
A ecuación está en forma estándar.
\frac{2b}{2}=\frac{A+2c^{2}}{2}
Divide ambos lados entre 2.
b=\frac{A+2c^{2}}{2}
A división entre 2 desfai a multiplicación por 2.
b=c^{2}+\frac{A}{2}
Divide 2c^{2}+A entre 2.
A=2b-2c^{2}
Multiplica -1 e 2 para obter -2.
Exemplos
Ecuación cuadrática
{ x } ^ { 2 } - 4 x - 5 = 0
Trigonometría
4 \sin \theta \cos \theta = 2 \sin \theta
Ecuación linear
y = 3x + 4
Aritmética
699 * 533
Matriz
\left[ \begin{array} { l l } { 2 } & { 3 } \\ { 5 } & { 4 } \end{array} \right] \left[ \begin{array} { l l l } { 2 } & { 0 } & { 3 } \\ { -1 } & { 1 } & { 5 } \end{array} \right]
Ecuación simultánea
\left. \begin{cases} { 8x+2y = 46 } \\ { 7x+3y = 47 } \end{cases} \right.
Diferenciación
\frac { d } { d x } \frac { ( 3 x ^ { 2 } - 2 ) } { ( x - 5 ) }
Integración
\int _ { 0 } ^ { 1 } x e ^ { - x ^ { 2 } } d x
Límites
\lim _{x \rightarrow-3} \frac{x^{2}-9}{x^{2}+2 x-3}