Saltar ao contido principal
Resolver n
Tick mark Image

Problemas similares da busca web

Compartir

27n^{2}=n-4+2
A variable n non pode ser igual a 0 porque a división entre cero non está definida. Multiplica ambos lados da ecuación por 3n^{2}.
27n^{2}=n-2
Suma -4 e 2 para obter -2.
27n^{2}-n=-2
Resta n en ambos lados.
27n^{2}-n+2=0
Engadir 2 en ambos lados.
n=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1-4\times 27\times 2}}{2\times 27}
Esta ecuación ten unha forma estándar: ax^{2}+bx+c=0. Substitúe a por 27, b por -1 e c por 2 na fórmula cadrática, \frac{-b±\sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}.
n=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1-108\times 2}}{2\times 27}
Multiplica -4 por 27.
n=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{1-216}}{2\times 27}
Multiplica -108 por 2.
n=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{-215}}{2\times 27}
Suma 1 a -216.
n=\frac{-\left(-1\right)±\sqrt{215}i}{2\times 27}
Obtén a raíz cadrada de -215.
n=\frac{1±\sqrt{215}i}{2\times 27}
O contrario de -1 é 1.
n=\frac{1±\sqrt{215}i}{54}
Multiplica 2 por 27.
n=\frac{1+\sqrt{215}i}{54}
Agora resolve a ecuación n=\frac{1±\sqrt{215}i}{54} se ± é máis. Suma 1 a i\sqrt{215}.
n=\frac{-\sqrt{215}i+1}{54}
Agora resolve a ecuación n=\frac{1±\sqrt{215}i}{54} se ± é menos. Resta i\sqrt{215} de 1.
n=\frac{1+\sqrt{215}i}{54} n=\frac{-\sqrt{215}i+1}{54}
A ecuación está resolta.
27n^{2}=n-4+2
A variable n non pode ser igual a 0 porque a división entre cero non está definida. Multiplica ambos lados da ecuación por 3n^{2}.
27n^{2}=n-2
Suma -4 e 2 para obter -2.
27n^{2}-n=-2
Resta n en ambos lados.
\frac{27n^{2}-n}{27}=-\frac{2}{27}
Divide ambos lados entre 27.
n^{2}-\frac{1}{27}n=-\frac{2}{27}
A división entre 27 desfai a multiplicación por 27.
n^{2}-\frac{1}{27}n+\left(-\frac{1}{54}\right)^{2}=-\frac{2}{27}+\left(-\frac{1}{54}\right)^{2}
Divide -\frac{1}{27}, o coeficiente do termo x, entre 2 para obter -\frac{1}{54}. Despois, suma o cadrado de -\frac{1}{54} en ambos lados da ecuación. Este paso converte o lado esquerdo da ecuación nun cadrado perfecto.
n^{2}-\frac{1}{27}n+\frac{1}{2916}=-\frac{2}{27}+\frac{1}{2916}
Eleva -\frac{1}{54} ao cadrado mediante a elevación ao cadrado do numerador e do denominador da fracción.
n^{2}-\frac{1}{27}n+\frac{1}{2916}=-\frac{215}{2916}
Suma -\frac{2}{27} a \frac{1}{2916} mediante a busca dun denominador común e a suma dos numeradores. Despois, se é posible, reduce a fracción aos termos máis baixos.
\left(n-\frac{1}{54}\right)^{2}=-\frac{215}{2916}
Factoriza n^{2}-\frac{1}{27}n+\frac{1}{2916}. En xeral, cando x^{2}+bx+c é un cadrado perfecto, sempre se pode factorizar como \left(x+\frac{b}{2}\right)^{2}.
\sqrt{\left(n-\frac{1}{54}\right)^{2}}=\sqrt{-\frac{215}{2916}}
Obtén a raíz cadrada de ambos lados da ecuación.
n-\frac{1}{54}=\frac{\sqrt{215}i}{54} n-\frac{1}{54}=-\frac{\sqrt{215}i}{54}
Simplifica.
n=\frac{1+\sqrt{215}i}{54} n=\frac{-\sqrt{215}i+1}{54}
Suma \frac{1}{54} en ambos lados da ecuación.